Zomerse vloerkledenin pastel

Een vloerkleed klinkt misschien niet heel zomers. Het doet meer denken aan winteravonden met de open haard aan. Maar niets is minder waar, vloerkleden kunnen ook heel zomers zijn als je lichte, vrolijke kleuren gebruikt! Roze, blauw, geel en oranje zijn de kleuren die het mooist zijn in pastel. En een keuze maken is helemaal niet nodig, een combinatie van twee of meer kleuren is ook goed mogelijk.

Pastel vloerkleden

Een vloerkleed in pasteltint past in meerdere woonstijlen, maar voornamelijk in interieurs met de woonstijl Industrieel & Vintage en Modern & Design. Voor een Industrieel & Vintage vloerkleed met pasteltinten is een exemplaar met vintage print en een verweerde uitstraling het meest geschikt. Een tweedehands of gerecycled kleed is dus zeker een optie! Dit zorgt voor een chique, maar tegelijk ook stoer geheel! Met de collectie van Desso kan je gegarandeerd slagen.

In een Modern & Design interieur past juist een strak vloerkleed zonder print. Het vloerkleed kan de rustige en neutrale basis vormen van het interieur bij de designmeubels en –accessoires. Of maak het juist de gekleurde eye-catcher van de witte ruimte. Hou je toch van een print? Kies dan een strakke, grafische print met wit.

Praktische voordelen vloerkleed

Vloerkleden hebben meer praktische voordelen dan je zou denken. Zo gaat een vloerkleed gehorigheid tegen, zorgt het voor een aangenaam binnenklimaat en voelt het fijn aan de voeten.

Maar ook hoe je hem neerlegt bepaalt de impact die hij heeft op de ruimte. Je laat heel eenvoudig je ruimte groter, of gezelliger lijken. Zo benadrukt het kleed de positieve aspecten van de ruimte. Wij adviseren je graag en maken een vloerkleed op maat!

Vooral bij interieurs met een Modern & Design woonstijl is komt het veel voor dat er gebruik wordt gemaakt van harde, gladde vloeren en muren en minimalistische raamdecoratie. Een gevolg hiervan is een onaangename akoestiek in de ruimte. Een vloerkleed draagt bij aan een betere akoestiek waardoor het niet meer zo galmt.

Combineren met pastel

Hoe verwerk je een pastel vloerkleed nu het best in je interieur? Je kan deze het best combineren met neutrale meubels en neutrale vloer-, wand- en raambekleding. Een pastel vloerkleed kan je verder combineren met elke mogelijke woonstijl!

Om het af te maken combineer je het vloerkleed met donkere accessoires voor het contrast, verder passen ook hout en koper perfect in het plaatje.

Geïnspireerd door de vloerkleden? Maak een moodboard en kom bij ons langs voor persoonlijk advies of een vloerkleed op maat.

Meer inspiratie? Dat vind je op Pinterest!