Zo past urood toe inuw interieur

Rood in het interieur: u moet het maar durven. Het is niet een kleur die we heel veel zien in huis, maar als kleuraccent kan rood heel goed worden toegepast. Rood werd een paar jaar geleden nog door Flexa uitgeroepen tot kleur van het jaar. Het geeft een ruimte een warme en speelse uitstraling. Kijk maar mee naar de volgende beelden!

Kenmerken van de kleur rood

De kleur rood is er in vele gradaties. Het gaat van tomaatrood, bordeauxrood tot framboosrood. Eén ding is zeker: rood is hoe dan ook een intense kleur met een krachtig karakter. Rood wordt nog feller bij de ene kleur en laat een andere tint juist koeler lijken. Als rood met warme paarstinten wordt gecombineerd krijgt de kleur meer diepte, terwijl een frisse blauw ervoor zorgt dat rood er nog meer uitspringt. Wanneer rood wordt gecombineerd met een bruintint neemt het heftige karakter van de kleur af. Kortom, rood is een veelzijdige kleur.

Rood toepassen

Rood kunt u toepassen voor een hele wand, maar ook als accentkleur in kussens, vazen of een vloerkleed. Er zijn wel een paar dingen waar u rekening mee moet houden als u rood in uw interieur wilt gebruiken. Vraag uzelf af wat de functie van de ruimte is waar u rood wilt toepassen. In een slaapkamer is het beter om rood niet op grote vlakken aan te brengen. Over het algemeen geldt dat rood beter niet in rustige ruimtes gebruikt kan worden, maar wel in kamers waar we bezig zijn. Voor de werkkamer, keuken of speelkamer is rood heel geschikt. Bent u gevoelig voor stress? Dan kunt u rood beter achterwege laten.

Rood combineren

Rood is prachtig als accentkleur in een witte basis. Laat de kleur bijvoorbeeld terugkomen in stoelen of als grote lamp boven de eettafel. De collectie raamdecoratie van Luxaflex® bevat meerdere modellen in verschillende tinten rood. Het gaat van rood dat neigt naar oranje en rood met meer bruintonen. Door rood te combineren met paars of groen krijgt de kleur meer diepte. Deze uitgesproken kleur komt veel terug in de woonstijl Modern & Design. Rood zorgt hier voor meer warmte en past bij het gedurfde karakter van deze interieurs.