Zó maakje eenrolgordijn persoonlijk

Op zoek naar praktische raambekleding die ook nog eens stijlvol is? Denk ook eens aan een rolgordijn. In dit blog vertellen we je alles over de mogelijkheden om rolgordijnen te personaliseren voor elk interieur.

Voor elk interieur

Van basic kleuren tot mooie bloemmotieven of felle uni kleuren. Rolgordijnen zijn in diverse kleuren en tinten te krijgen. Kies de stofsoort die bij de ruimte past: een transparante stof als je veel licht in de kamer wilt, een dim-out stof voor de slaapkamer of om extra privacy te creëren.

Wil je een rolgordijn in een vochtige ruimte als badkamer of keuken? Kies dan voor een van de Luxaflex® Dustblock® behandelde gordijnstoffen. Deze zijn antistatisch én vocht- en vuilafstotend. Zo kun je het rolgordijn gemakkelijk schoonmaken.

Tot in de details

Standaard is het Luxaflex® rolgordijn uitgevoerd met een beklede onderlat in dezelfde stof als het

rolgordijn. Voor een verrassend en luxe effect kun je ook kiezen voor een decoratieve onderlat, uitgevoerd in glanzend wit, aluminium, zwart laminaat of een fraaie houtsoort. Zo maak je je rolgordijn nog persoonlijker en beter passend in het interieur.

Bediening

Ook wat bediening betreft valt er van alles te kiezen. Ga je voor een sierlijke kettingbediening of voor luxe met gemotoriseerde bediening met de PowerView®?


Alle rolgordijnen worden standaard geleverd met een koord- of kettingbeveiliging. Hierin kun je de keuze maken voor verschillende uitvoeringen en stijlen. Met bediening in de vorm van een slingerstang of schuifstok kun je de zonwering in één handeling omhoog of omlaag bewegen en met het koordloze LiteRise® systeem trek je de gordijnen met je handen omhoog of omlaag om de positie te veranderen. Met de PowerView® bedien je de raamdecoratie automatisch in op voorgeprogrammeerde standen. Lees er hier meer over.

Verduisterend of transparant?

Als je kiest voor Duette® Shades, kies je niet alleen voor een duurzame regeling van licht en warmte, er valt nog meer te kiezen: Duette® Shades zijn verkrijgbaar in drie transparantieniveaus. Ga je voor lichtdoorlatende shades waar je doorheen kunt kijken, maar die wel privacy bieden, of kies je liever voor verduisterende shades voor de slaapkamer?

Op maat gemaakt

Alle Duette® Shades zijn in mooie Luxaflex® kleuren, diverse dessins en met verschillende bedieningssystemen verkrijgbaar. Voor elke woonsituatie wordt de raambekleding op maat gemaakt en samengesteld. Ben je benieuwd? Kom dan langs in de winkel om je te laten adviseren en inspireren, of maak een afspraak, dan bespreken we wat voor jouw woonsituatie relevant is.