Zo laat ueen ruimte groterlijken!

Werken met spiegels, meubels op hoge poten én opruimen; het zijn drie voorbeelden van oplossingen om een ruimte groter te laten lijken. Als u klein behuisd bent, kan de inrichting soms een flinke uitdaging zijn. Gelukkig zijn er diverse manieren op een kamer groter te laten lijken. Wij zetten een tiental tips voor u op een rij!

1. Kleurgebruik

Kleur is een zeer effectief middel om een ruimte optisch groter of kleiner te laten lijken. Lichte kleuren doen een ruimte groter ogen terwijl een kamer met donkere kleuren juist kleiner lijkt. Voor een kleine ruimte adviseren wij dan ook bijna altijd lichte kleuren te gebruiken.

2. Hoge poten

Hoe meer je kunt zien van de vloer, hoe groter de kamer lijkt. Op zoek naar een nieuwe bank, fauteuil of misschien wel een nieuw bed? Ga voor een exemplaar op pootjes, zodat u nog een flink stuk van de vloer ziet. Ook een tafel met een glazen tafelblad helpt om een kamer groter te laten lijken.

3. Laat de vloer doorlopen

Ook handig om te weten: laat de vloer zoveel mogelijk doorlopen over de hele verdieping. Vooral op de bovenverdieping van een woning is dit vaak eenvoudig te realiseren. Als de vloer doorloopt over de hele verdieping, lijkt het net alsof de kamers in elkaar overlopen, wat weer verruimend werkt.

4. Opruimen is het toverwoord

Veel losse spullen geven vaak een rommelig effect. Ons advies: zet een paar mooie accessoires neer en ruim vooral goed op. Weg met al die rondslingerde spullen.

5. Werk met spiegels

Hoewel deze tip erg voor de hand ligt, is het toch iets wat vaak wordt vergeten. Met een spiegel in de kamer kunt u de ruimte optisch groter te laten lijken. Zorg er wel altijd voor dat de spiegel in de richting van de open ruimte plaatst wordt.

6. Grote meubels

In een kleine ruime kunt u beter voor een paar grote meubels kiezen dan de ruimte vol zetten met allerlei kleine meubeltjes. Dit klinkt misschien gek, maar het gebruik van een paar grote meubels ziet er vaak opgeruimder uit.

7. Praktische meubels

Let er bij de keuze van nieuwe meubels op dat deze praktisch zijn en het liefst een dubbelfunctie hebben. Een kist kunt u bijvoorbeeld als bankje gebruiken, maar het is ook gelijk een handige opberger.

8. Zwevende meubels

De tip van hoge pootjes kwam net al voorbij, maar nog beter zijn zwevende meubels. Hoe meer u immers van de vloer ziet, hoe groter de ruimte oogt. Bij een tafel of bank misschien lastig, maar wandkasten en tv-meubels zijn vaak als zwevend model verkrijgbaar.

9. Plinten in dezelfde kleur

Een andere truc om een ruimte groter te laten lijken is door de plinten in dezelfde kleur te schilderen als de vloer. Zeker in een smalle ruimte is dit een echte aanrader.

10. Veel daglicht

Voor een kleine ruimte geldt hoe meer daglicht hoe beter. Schuif dikke gordijnen zo snel mogelijk open, of maak gebruik van transparante vitrage. Ook planten en andere vensterbank-vullende objecten kunt u het beste vermijden.

Gratis interieuradvies

Natuurlijk staan onze interieurstylisten ook altijd voor u klaar met advies om te helpen bij de inrichting van uw interieur. Kom langs in de winkel of maak online direct een afspraak voor gratis interieuradvies. Samen met u kijken we wat de beste indeling is.

Meer wooninspiratie? Volg ons op Pinterest.