Zo houd jijje huis koelin de zomer

Tot nu toe beleven we een warme zomer in Nederland met veel dagen met hoge temperaturen. Erg lekker om hier buiten van te genieten natuurlijk, maar vervelend wanneer het ook binnen onaangenaam warm wordt. Wat je hier tegen kan doen vertellen wij je in deze blogpost.

Een koele vloer

Begin bij de basis: een koele vloer is een goede start. Wist je dat vloerverwarming ook kan werken als vloerverkoeling? Het is dan wel belangrijk om rekening te houden met de soort vloer die je kiest. PVC-vloeren en laminaat geleiden de warmte of kou goed waardoor je met minimaal energieverbruik toch kunt genieten van een koele vloer. Ook dunne vloeren als linoleum, marmoleum en vinyl zijn geschikt! Wij helpen je graag bij het kiezen van een passende vloer bij jouw behoeften!

Houd de warmte buiten met binnenzonwering

Binnenzonwering kan dé oplossing zijn voor het buitenhouden van ongewenste warmte. Gelukkig zijn er veel oplossingen beschikbaar die hier geschikt voor zijn, maar ook genoeg daglicht binnenlaten. Wanneer je de warmte buiten houdt, kost het ook minder energie om de vloer koel te houden zoals wordt gezegd in het vorige punt. Bijkomend voordeel: energiebesparing!

Een goed voorbeeld is Luxaflex® Duette® Shades, door de open ruimtes werkt de binnenzonwering isolerend en houdt de warmte zo goed mogelijk buiten. Er zijn 3 verschillende transparantieniveaus verkrijgbaar waardoor je zelf bepaalt of je het licht wel binnenlaat, of liever ook buiten houdt.

Bij Luxaflex® Silhouette® Shades onderscheiden zich door hun mogelijkheid om hard en fel licht te veranderen in zacht licht zonder de lichtinval zelf te verminderen. Hiervoor hoef je alleen de lamellen maar te kantelen!

Meer over de mogelijkheden van binnenzonwering lees je hier!

Ramen en deuren gesloten houden zolang het buiten warmer is dan binnen

Ook al hangt er binnenzonwering voor ramen en/of deuren, het is nog niet altijd een goed idee om deze open te zetten wanneer je verkoeling zoekt. Zolang het buiten warmer is dan binnen, is het beter om alles gesloten te houden. Om toch frisse lucht binnen te krijgen is het slim om laat in de avond of vroeg in de ochtend alles even open te zetten. Wanneer je twee ramen tegenover elkaar open zet dan lucht het het beste door.

Kleine extra tip: vermijd warme elektrische apparaten in huis! Zet overdag de wasmachine en de vaatwasser liever niet aan, maar ’s avonds laat pas, zij geven veel warmte af.

Met deze tips kan je misschien al uit de voeten, maar wij helpen je graag bij het uitkiezen van de vloer en/of zonwering die het best bij jou en je woonwensen past! Met persoonlijk interieuradvies bij jou thuis of bij ons in de winkel komen we tot een perfect resultaat.Meer inspiratie? Bezoek onze Pinterest.