Welke vloer pastbij jou enje woonstijl?

Of je nu liefhebber bent van een natuurlijke sfeer in huis, een romantische sfeer of je houdt juist van een strak interieur, er is voor iedere woonstijl een geschikte vloer. Wij helpen je te kiezen welke het best bij jou past. Lees snel verder!

De vloer voor een Basic & Puur interieur

Voel jij je het meest thuis in een tijdloos interieur? Dan houd je waarschijnlijk het meeste van een Basic & Puur interieur. Een rustige basis is hierbij onmisbaar. Ga voor veel hout met zwart-, wit-, grijs-, en naturel-tinten. Een vloer met een grijze wassing creëert rust, maar tegelijkertijd ook warmte. PVC-vloeren zijn hier heel geschikt voor. Daarnaast is deze kleur zeer geschikt om te combineren met verschillende houtsoorten en meubels in metaal- en grijstinten. Om een goed beeld te krijgen kun je een moodboard maken met onze inspiratie app.

Landelijk & Lifestyle vloeren

Bij de stijl van het buitenleven hoort geen poespas. Daarom passen materialen als licht of onbehandeld hout, katoen, linnen en beton perfect bij de woonstijl Lifestyle & Landelijk. Als basis van dit interieur is een houten vloer met hierin duidelijke houttekeningen zeer geschikt. Met een white wash en matte coating versterk je de natuurlijke uitstraling van de vloer nog meer. De prints van PVC-vloeren en vinyl zijn tegenwoordig zo levensecht dat dit een zeer goede optie is.

De basis van Modern & Design

Wat vooral belangrijk is bij een vloer in een Modern & Design interieur, is dat hij neutraal, ruimtelijk, glad en tijdloos is. Om de ruimte zo open mogelijk te laten lijken, is het slim om de vloer door te laten lopen over de hele verdieping. Binnen de woonstijl Modern & Design zijn gietvloeren populair. Tegenwoordig zijn er gelukkig vele opties om een vloer te laten leggen die wel voor de gewenste uitstraling zorgt, maar die niet gegoten hoeft te worden. Bijvoorbeeld in de vorm van vinyl! Wij adviseren je hier graag over.

Een Industrieel & Vintage vloer

Gek op oude fabrieksmeubels en grove materialen die de hoofdrol spelen? Dan past de woonstijl Industrieel & Vintage bij jou. Bij deze rauwe stijl hoort een rauwe vloer, en deze mag er best wel geleefd uitzien. Bijvoorbeeld een vloer van beton of van hout. Naast de kille kleuren die bij deze woonstijl horen, kunnen deze natuurlijke materialen zorgen voor een warm en huiselijk gevoel.

Een Stijlvol & Klassieke vloer

In de laatste woonstijl die we behandelen, Stijlvol & Klassiek, past een donkere houten vloer het best. Het liefst een met diepe groeven en knoesten. Maar een Stijlvol & Klassieke vloer hoeft niet per se donker te zijn, zoals vroeger het idee was. Ook een witte houten vloer kan hier heel goed bij passen. Dit zorgt weer voor een romantische uitstraling in combinatie met mooie pastellen.


Wij helpen je graag bij het uitkiezen, maar ook bij het leggen van de vloer!

Als deze stappen je hebben geholpen bij het bepalen van de vloer die bij jou past, kom dan bij ons langs voor persoonlijk advies over de mogelijkheden! Natuurlijk komen we ook graag bij je langs.

Volg ons ook op Pinterest voor inspiratie!