Waarom jijeen lichtevloer wil

Er zijn genoeg redenen om geen lichte vloer in huis te willen; deze zou snel vies worden en daardoor minder mooi. Maar er zijn ook genoeg redenen om juist een lichte vloer te willen! Nu de lente zijn intrede heeft gedaan willen we weer een frisse wind door het interieur, een goede basis daarvoor is de vloer! Wij vertellen je waarom jij voor een lichte vloer wil gaan.

Voordelen van een lichte vloer

Is je woning niet zo groot? Een witte vloer laat ruimtes groter lijken! Kies voor de hele verdieping dezelfde vloer zodat het één geheel wordt. Een lichte vloer is ook een uitkomst wanneer er niet zo veel licht binnenkomt in huis. Het licht dat binnenkomt wordt door de lichte vloer door de hele ruimte gereflecteerd.

Licht laminaat

Het grootste nadeel van een lichte vloer is natuurlijk dat vlekken goed zichtbaar zijn. Daarom is het slim om voor laminaat te gaan, dit is namelijk goed schoon te maken. Laminaat neemt geen vuil op waardoor viezigheid bijna niet aan de vloer hecht. Met stofzuigen kom je al een heel eind en in het ergste geval moet er een dweil aan te pas komen. Tip: gebruik hierbij dan schoonmaakazijn of speciaal schoonmaakmiddel en zet je ramen open zodat het snel droogt.

White wash

Ook zin gekregen in een lichte vloer maar nog niet toe aan een nieuwe? Een houten vloer kan wit gemaakt worden met een white wash. Aan deze olie wordt wit pigment toegevoegd voor een withouten effect. Deze vloer heeft meer onderhoud nodig maar zorgt voor een zeer authentieke en landelijke uitstraling.

Witte wooninspiratie

Twijfel je nog of een witte vloer wel in jouw interieur past? Eigenlijk past een lichte of witte vloer in elke woonstijl: van een rustige en landelijke uitstraling tot een industriële witte keuken. Toch nog niet overtuigd? Maak een afspraak voor persoonlijk interieuradvies en wij helpen je verder.

Volg ons op Pinterest voor nog meer wooninspiratie!