Waar je aan moetdenken bij de aanschafvan raamdecoratie

Het uitkiezen van raamdecoratie is een lastige klus! Naast dat het product moet passen bij jouw stijl, wil je ook dat het past bij je interieur! Maak het jezelf makkelijker door je goed voor te bereiden. We hebben een lijstje voor je gemaakt waar je op kunt letten, zo kom je goed voorbereid in de winkel en kunnen wij jou zo goed mogelijk helpen bij het vinden van de perfecte match.

Functie van raamdecoratie

De eerste vraag die je jezelf dient te stellen is wat de plaats van de raamdecoratie moet zijn. Is het voor buiten, voor de slaapkamer of voor de woonkamer?

De tweede vraag is wat de functie of het doel van de raamdecoratie is. Er zijn verschillende functies die vervuld kunnen worden, namelijk het creëren van privacy, verduistering of het tegenhouden van warmte. Er zijn zo veel soorten raamdecoratie die allemaal een andere functie hebben, of een combinatie van beiden. Wanneer je van tevoren bepaalt wat je belangrijk vindt, helpen wij je bij het vinden van de perfecte match.

Stijl van de raamdecoratie

Raamdecoratie kan veel impact hebben op het interieur. Ga je voor een tijdloos of juist modern exemplaar? Je kunt ervoor kiezen om de raamdecoratie op de achtergrond te houden, maar het is ook een optie om er echt een statement mee te maken of sfeer toe te voegen. Denk hier goed over na, zodat je jarenlang van je raamdecoratie kan genieten. Kies je voor een opvallende print of een felle kleur, of juist voor een neutrale stof?

Realiseer je ook bij het kiezen van een type raamdecoratie dat elke soort voor een andere lichtinval zorgt, wat dus ook voor een andere sfeer zorgt! Laat je het licht filteren voor een mysterieuze sfeer of laat je zo veel mogelijk binnen voor een licht interieur?

Kindvriendelijke raamdecoratie

Naast functioneel en decoratief, moet raamdecoratie ook nog veilig zijn. De aandacht voor veiligheid neemt steeds toe, en dat is niet voor niets. Dit gaat dan vooral om kindveiligheid. Er zijn steeds meer bedieningsmogelijkheden die de bekende lange koorden vervangen waarin kleine kinderen en huisdieren verstrikt kunnen raken. Denk aan het SmartCord® systeem van Luxaflex® dat met een intrekbaar koord werkt, of het PowerView® systeem dat werkt met een afstandsbediening. Bovendien heeft dit laatste systeem nog veel meer interessante opties, zo stel je bijvoorbeeld je raamdecoratie naar wens af op elke gewenste plek en tijdstip.


Wij zijn expert op het gebied van raamdecoratie en helpen je graag bij het maken van de beste keuze voor jou en je interieur. Wanneer je van tevoren vast nadenkt over de bovenstaande keuzes die gemaakt moeten worden, ben je goed voorbereid. Wij helpen je dan verder! Maak een afspraak voor persoonlijk interieuradvies bij jou thuis of bij ons in de winkel.