Vloerinspiratie uithet RestyleMagazine

Een vloer is niet alleen iets waar je op loopt. Nee je maakt er een statement mee, je zet een stijl neer en je geeft een persoonlijke tint mee aan je woning. Van de vele soorten vloeren die er zijn, zetten we de laatste trends voor je op een rijtje.

Linoleum

Deze vloeren bestaan voor 97% uit natuurlijke materialen en zijn enorm duurzaam. De trend bij linoleumvloeren is het gebruik van effen kleurvlakken. Zo geef je jouw kamer een unieke styling mee met een eigentijds karakter. Het leuke hieraan is dat je vormen en lijnen op maat kunt laten maken, zo krijg je jouw eigen patroon!

Vinyl

Vinylvloeren staan bekend om een hoge mate van comfort en veelzijdigheid. Het mooie aan deze vloer is dat er oneindig veel dessins zijn om uit te kiezen . Zo ga je voor een levensecht houtpatroon of een beton-look terwijl het eigenlijk gewoon vinyl is.

Laminaat

Met laminaat kies je voor een vooruitstrevende en zeer sterke vloer. Elk jaar heb je weer keuze uit meer kleuren en dessins. Dit jaar is de trend om een natuurgetrouwe kleur te kiezen zodat je echt een stukje natuur in huis haalt. Qua vorm zijn brede planken of een visgraatmotief het meest in trek.

Tapijt en karpet

Tapijt is al een tijdje terug van weggeweest, een fijne vloer die warm aanvoelt en zorgt voor comfort. Kies uit hoog- of laagpolig tapijt en uit vele kleuren. De trend is om te kiezen voor een subtiel patroon zodat je van je vloer een echt kunstwerk maakt.

Met een karpet kan je een compleet andere stijl meegeven aan een ruimte. Een van de trends is het denim blauwe karpet. Wist je dat karpetten naast in kleur en dessin, ook kunnen verschillen in de afwerking van de randen? Bijvoorbeeld met een viltafwerking of een blindband, zoals je hieronder ziet.

PVC-vloer

PVC-vloeren hebben een sterke toplaag en kunnen dus wel tegen een stootje. Daarnaast is de vloer net als vinyl verkrijgbaar in vele prints. Hout is de meest voorkomende print en doordat de prints ook nog eens voelbaar zijn door de zogenoemde ‘embossing’ is het net een echte houten vloer.

Trapbekleding

Heb je er weleens aan gedacht om je trap te laten bekleden? Dit zorgt voor een mooie nieuwe uistraling en voor meer comfort. En dit hoeft helemaal niet per se met tapijt, wij kunnen hier ook PVC voor gebruiken. In onze winkel kunnen we je hier uitgebreid over adviseren.

Nieuwsgierig geworden naar meer wooninspiratie? Bestel nu ons Rstyle Magazine en ontvang hem bij jou thuis op de mat! Als je niet kunt wachten, kan online lezen kan natuurlijk ook.