Vloerentrends voordeze winter

Zo veel vloeren, zo veel smaken. Daarnaast is een vloer een bepalende factor binnen de sfeer van je huis. Niet onbelangrijk om een goede keuze te maken dus! Van materiaal en type tot afwerking en kleur. Het één zorgt voor een warm effect, steen eerder stoer. Dan heb je nog de praktische voordelen van PVC, en tot slot de belangrijke keuze voor kleur.. Wij zetten 3 vloerentrends voor je op een rijtje voor deze winter. Welke is jouw favoriet?

Een warme vloer

Kies je voor een vloer met een warme ondertoon in de kleur, dan zit je al snel goed. Zorg voor een mooie kleurnuance binnen de verschillende planken, hierdoor krijgt de vloer een zachte en warme uitstraling. Heb je al houten meubels in huis? Probeer dan overeenkomsten te vinden in de nerven, dit zorgt voor meer samenhang. Verder zorgt een ton-sur-ton mix van houtsoorten juist alleen maar voor een rijk geheel!

Stoere look

Bij een stoere vloer denk je al snel aan een betonlook. Ga je voor een neutrale, grijze kleur dan heeft dat als voordeel dat het met elke stijl te combineren is. Of je nu een landelijk interieur hebt, design of juist basic of industrieel; de vloer is te combineren met rieten stoeltjes of een ruige leren bank.
Een gewaagdere keuze is een zwarte vloer. Heel stoer, maar neemt het risico met zich mee dat de ruimte kleiner en donkerder oogt. Kies daarom voor meubels in warme tinten, zoals hout, riet of rotan.

tip!
Het hoeft geen echte gietvloer te zijn, onze laminaat, linoleum en vinylvloeren hebben
prachtige dessins die niet van echt te onderscheiden zijn!

Witte wintervloer

Het is een gewaagde keuze; een lichte vloer. Vlekken op zo’n vloer zijn een nachtmerrie, en misschien maakt het je huis wel kil? Maar vergeet niet de grote voordelen; een lichte vloer maakt de ruimte groot en reflecteert licht. Om te voorkomen dat de ruimte kil oogt is een combinatie met spannende materialen die in contrast staan met de vloer. Denk aan geleefd ijzer, leer of hout.

Wij zijn expert op het gebied van vloeren. Heb je twijfels over welke vloer bij jou past, of juist een praktisch vraagstuk over de uitvoering van je vloer? Wij zien het als uitdaging om samen met jou op zoek te gaan naar de perfecte oplossing voor jou en je interieur.


Voor meer inspiratie vanaf de bank maak je een moodboard met daarin je favoriete items, kleuren en stijlen. Ben je eruit, heb je meer hulp nodig of heb je technische vragen? Dan ben je van harte welkom bij ons in de woonwinkel.