Vloerentrends2017

Gaat u binnenkort verhuizen of bent u gewoon uitgekeken op uw huidige vloer? Dan bent u vast nieuwsgierig naar de nieuwe trends op het gebied van vloeren voor het komende jaar. Daarom hebben wij een overzicht gemaakt van de trends voor 2017. Laat u inspireren!

Grijs, grijs, grijs!

De laatste maanden is de grijze vloer sterk in opkomst en deze trend zal zich zeker verder gaan uitbreiden. Van licht tot donkergrijs, alle varianten komen voorbij. Met een grijze vloer haalt u een traditionele vloer in huis, maar wel met een moderne uitstraling.

Extreem licht of donker

Een neutrale houten vloer zal nooit uit het interieur verdwijnen, maar in 2017 zullen we wel vaker uitgesproken vloeren gaan tegenkomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een zeer lichte of juist extreem donkere én verweerde vloer.

Geometrische vormen

Onlangs kon u op ons blog al lezen dat we in 2017 veel prints en geometrische vormen gaan zien in het interieur. Naast geometrische vormen in behang en woonaccessoires, zullen grafische dessins ook meer en meer terugkomen in vloeren. Van driehoeken tot vierkanten, alle varianten komen voorbij. Het gaat niet alleen om de vorm, maar ook materialen worden met elkaar gemixt. Zo zullen we vaker de combinatie van hout en tegels zien. Met een geometrische vorm of bijzonder legpatroon geeft u de ruimte een opvallende en eigentijdse uitstraling.

Rond = vriendelijk

Zagen we de afgelopen jaren vooral rechtlijnige vormen zoals de driehoek, 2017 wordt het jaar van de cirkel. In het interieur zien we deze trend al langer voorbij komen, onder andere in behangdessins, meubilair en accessoires. Daar komt nu de vloer bij. Ronde vormen zijn vriendelijker en hiermee creëert u dan ook een zachtere sfeer in uw intererieur.

Laat u adviseren

Kom gerust eens langs bij een binnenhuisadviseur bij u in de buurt om onze collecties vloeren in het echt te bekijken. Onze stylisten staan graag voor u klaar met advies en inspiratie. Onze vakmannen kunnen er uiteraard ook voor zorgen dat de vloer strak wordt gelegd en indien nodig eerst geëgaliseerd. Maak snel een afspraak voor gratis interieuradvies.