To-dolistvoorjaar

Hoera, het is weer lente. Hoewel april vaak nog doet wat ‘ie wil, betekent een nieuwe maand een frisse start met nieuwe kansen. Het is tijd om uw interieur klaar te maken voor een nieuw seizoen en daar horen een aantal actiepunten bij.

Grote voorjaarsschoonmaak

Hoewel het voorjaar is, kan het af en toe nog met bakken uit de lucht komen. Helemaal niet erg! Het is een goed moment om een voorjaarsschoonmaak te houden. Als er binnen gerookt wordt of u heeft een houtkachel, dan is het raadzaam om uw gordijnen regelmatig te wassen. Denk aan ongeveer vier à vijf keer per jaar. En anders volstaat één à twee keer per jaar. Hier vindt u een aantal tips om uw gordijnen weer brandschoon te krijgen.

Lamellen vangen gemakkelijk stof en kunt u met een vochtige doek stofvrij maken. Gaat u voor een grondige aanpak, dan is een synthetische doek en een sopje met allesreiniger een wondermiddel. En hoe staat het met uw ramen? Een handig trucje voor een streeploos resultaat is om uw ramen aan de buitenkant van boven naar beneden droog te trekken en aan de binnenkant van links naar rechts. Zo ziet u meteen of u strepen hebt achtergelaten.

Wollen plaids eruit, linnen erin

Het dikke winterdekbed kunt u weer opbergen, net als de wollen plaids, zachte vachtjes en hoogpolige vloerkleden. Het is tijd voor een frisse wind door uw interieur. Al dat dikke textiel heeft u voorlopig niet meer nodig, maar een dunne zomerdeken komt natuurlijk altijd van pas. Mooie linnen kussens doen het dan weer heel erg goed op uw bank in het voorjaar en geven uw interieur meteen een andere uitstraling. Easy does it!

Ramen open

Moderne huizen zijn tegenwoordig zo goed geïsoleerd, dat andere manieren van ventilatie nodig zijn. Zorg dat er altijd aanvoer is van frisse lucht en schakel een ventilatiesysteem in na het douchen en koken. Zet bijvoorbeeld de ventilatieroosters standaard open of zet een raam op een kier. Lucht daarnaast elke dag een half uur door het raam helemaal open te zetten. Met de frisse buitenlucht haalt u het voorjaar in huis. Door bloemen in huis te halen versterkt u dat gevoel. Denk aan mooie magnoliatakken, bloesems, fresia, tulpen en narcissen. Een kruidentuintje binnenshuis met basilicum, rozemarijn en tijm zorgt voor een heerlijk geurende keuken. Of zet eens wat takken eucalyptus neer. Het ruikt heerlijk, probeert u maar eens!

Zin in wat anders dit voorjaar?

Onze gediplomeerde stylisten staan voor u klaar om uw wensen te bespreken. Ze zijn dé specialist op het gebied van vloeren en wand- en raambekleding. We helpen u bij het maken van de juiste keuzes, bieden 100% maatwerk zodat u echt krijgt wat u wilt en een zorgeloze service. U vindt bij ons alle bekende A-merken en een prachtig en scherp geprijsd huismerk, genaamd NL Label. Loop eens binnen in de winkel en laat u inspireren.