Tips voor eenLifestyle & Landelijkwoonstijl

Een landelijk interieur wordt niet altijd gezien als hip. Veel mensen denken meer aan oubollig. Maar met de juiste mix van kleuren, materialen en meubels kun je een modern én stijlvol landelijk interieur creëren. De stijl draait om eenvoud en rust, voeg hier een gezonde dosis eigentijds design aan toe en je krijgt een interieur dat alles behalve stoffig is! Eerder schreven we over de vloer-, wand- en raambekleding voor een Landelijk & Lifestyle woonstijl, je leest het hier.

Aardkleuren en natuurlijke materialen als basis

De eenvoud in deze woonstijl komt voornamelijk voort uit de kleuren die worden gebruikt. Kies voor warme aardkleuren, het liefst in matte uitvoering. Ga je voor een licht interieur dan is wit of licht grijs een goede optie, houd je meer van donker dan is donker grijs een goede optie. Bruin lijkt ook goed te passen in dit interieur, maar let op: een bruine muur maakt snel oubollig!

Om de landelijke stijl meer kracht bij te zetten, gebruik je natuurlijke materialen. Een houten vloer bijvoorbeeld. Nu hoeft dit niet per se een echte houten vloer te zijn, met pvc-vloeren bereik je nagenoeg hetzelfde effect! De vloeren hebben prints met kleuren en groeven die niet van echt hout te onderscheiden zijn.

Robuuste, landelijke meubels

Stoere, robuuste en authentieke meubels passen perfect in deze woonstijl. Denk aan een grote houten kast of een fauteuil. Zorg er alleen wel voor dat ze allemaal een andere stijl of kleur hebben. Dit zorgt voor een speels effect. Door af te wisselen met wat frisse kleuren creëer je een moderne, landelijke sfeer.

Een moderne touch

Met accessoires kan je het landelijke gevoel extra terug laten komen. Denk aan een oude vaas met takken, een melkkrukje of een houten ladder. Ben je toch nog bang voor een oubollige uitstraling? Voeg dan wat items of accessoires toe met een industriële look. Ga voor een moderne bank of stalen deuren. Op deze manier maak je je interieur modern en rustgevend tegelijk!

Wij zijn expert op het gebied van alle verschillende woonstijlen en we staan graag voor je klaar met inspiratie en advies! Kom bij ons langs of maak een afspraak bij je thuis voor vrijblijvend advies.