Tips voorbetere akoestiek

We kijken vaak voornamelijk naar hoe een interieur eruit ziet. Logisch! Maar er is niets zo vervelend als irritatie aan galmende geluiden die jouw woongeluk verstoren. Sociale aangelegenheden als verjaardagen zijn op deze manier een kwelling! En zelfs dagelijkse praktijken als spelende kinderen verstoren zo je woongeluk. Hier is gelukkig iets aan te doen!

Een zachte vloer absorbeert geluid

Het is algemeen bekend dat zachte materialen geluid absorberen en zo de akoestiek in huis verbeteren. Wat dat betreft is vloerbedekking dus een logische keuze. Nu past dit natuurlijk niet in ieder interieur thuis. Denk aan een industrieel of design interieur. Hier zou een vloerkleed een oplossing kunnen zijn; nog comfortabel ook. Wil je toch liever een strakke vloer en ga je voor bijvoorbeeld laminaat of PVC? Laat je dan adviseren over een goede ondervloer, dit doet wonderen.

Raamdecoratie voor betere akoestiek

Raamdecoratie is een van de beste manieren om de galm in een ruimte op te vangen. Dus heb je een strak interieur met harde materialen? Ga dan voor dikke fluwelen gordijnen, of meerdere lagen raamdecoratie. Bijvoorbeeld rolgordijnen in combinatie met vitrage. Hoe meer stof, hoe meer galm er geabsorbeerd wordt.

Creëer hoeken tegen galm

Galm ontstaat door geluid dat door een ruimte wordt weerkaatst. Een andere manier om dit te minimaliseren is door de geluidsstroom te doorbreken. Dit doe je door bijvoorbeeld een roomdivider (haaks op de muur) te plaatsen; nog praktisch ook! Een andere optie is door hoekjes te creëren met meubels. Deel bijvoorbeeld je zithoek op in twee delen. Een hoekje met een bank, en een zithoek met stoelen bij de kachel. Op deze manier wordt de ruimte gebroken en heb je minder last van galm.

Stoffen producten

Liever geen zachte stoffen op de grond of voor het raam? Dan is het een idee om te denken aan gestoffeerde meubelen, of wat misschien niet zo snel in je opkomt; wandpanelen. Deze zijn te vinden in vele verschillende materialen en kan je personaliseren met functionaliteiten die bij jou passen. Denk aan bakjes voor je sleutels, of zelfs een USB-aansluiting. Of kies gewoon een variant met een mooi design.

Verbeter de akoestiek

Wij zijn expert op het gebied van het inrichten en optimaliseren van ruimtes in huis en voorzien jou graag van persoonlijk en vrijblijvend advies. Kom bij ons langs en loop met een passende oplossing de winkel weer uit!