Strepen inhet interieur

Strepen zijn niet meer weg te denken in de mode en zijn in ons interieur ook aan een opmars bezig. Dat begrijpen we wel: ze hebben een vrolijk en speels effect en kunnen een ruimte groter later lijken. Een lofzang op de streep!

Het effect van een streep

Strepen kunnen op allerlei manieren worden toegepast in een interieur. In kussens, op de muur of in een mooi vloerkleed. Brede strepen hebben vaak een stoer effect, terwijl een subtiele streep voor een hele andere uitstraling zorgt. Strepen zijn tijdloos en passen in bijna elk interieur, wat uw woonstijl ook is. We zien veel gestreepte dessins in zwart-wit, maar tegenwoordig is de streep in allerlei kleuren te krijgen. Een streep in het interieur kan een ruimte optisch groter laten lijken. Wilt u juist een knusser gevoel geven aan een woonkamer of slaapkamer? Kies dan voor dikke strepen, die de ruimte verkleinen.

Hieronder ziet u Twist Roller Blinds van Luxaflex®.

Strepen voor het raam

De streep kan strak en modern ogen, maar er zijn ook lijnen waarvan het lijkt alsof ze losjes uit de pols zijn geschilderd in plaats van langs een liniaal getrokken. De nonchalante streep past goed in een landelijk of romantisch interieur met ronde vormen. Een verticale streep op uw raamdecoratie zorgt ervoor dat plafonds hoger lijken. Een slim trucje als u een ruimte groter wilt laten lijken.

Hieronder ziet u Plissé Shades van Luxaflex®.

Lijnenspel op de muur

Horizontale en verticale strepen zijn niets nieuws, maar het is ook mogelijk om strepen schuin aan te brengen. Diagonale strepen zorgen voor een speels effect. Leuk op een kinderkamer! Gebruik tape om de lijnen strak op de muur te krijgen. Onze vakmannen helpen u daar graag bij en weten als geen ander hoe je de strepen netjes aanbrengt. Tip: hoe dikker de streep, hoe rustiger het lijnenspel oogt. Goed om te weten als u in een slaapkamer of woonkamer aan de slag gaat.

Onderstaande beelden komen uit de Blend collectie van Eijffinger.

Streep op de vloer

Met een streep op de vloer of een vloerkleed kun je een statement maken. Dat geldt zeker voor de collectie Marmoleum van Forbo. De dikke strepen in verschillende kleuren trekken de aandacht, terwijl de subtiele dunne streep van Marmoleum Share een woonkamer optisch groter laat lijken. Een grafisch vloerkleed met een lijnenspel past goed in een Scandinavische woonstijl, maar past ook goed in de woonstijl Modern & Design. Kortom, met een streep kunt u alle kanten op!