PVC isjouw idealevloer

Met een PVC-vloer in huis kies je voor een vloer die veel positieve eigenschappen heeft. PVC kan goed tegen een stootje, is gemakkelijk in onderhoud, waterafstotend en zorgt voor goede warmte- en geluidsisolatie. Er zijn een aantal zaken waar je goed over na dient te denken bij de aanschaf van PVC, we zetten de keuzes voor je onder elkaar en bespreken de verschillende eigenschappen.

Zwevend of gelijmd?

Een PVC-vloer kan op verschillende manieren gelegd worden, namelijk zwevend of gelijmd. Een zwevende vloer houdt in dat de vloer los op de ondervloer wordt gelegd. Bij een gelijmde PVC-vloer wordt het PVC direct op de ondervloer gelijmd.

Welk type PVC past bij mij?

De keuze voor een van deze twee mogelijkheden is afhankelijk van jouw woonsituatie. Bijvoorbeeld in welke ruimte de vloer komt, het soort PVC dat je kiest, welk budget je hebt en of je vloerverwarming wil gebruiken.

Een voordeel van zwevend PVC is dat het gemakkelijk te verwijderen is bij een eventuele verhuizing. Een gelijmde variant zorgt echter voor een optimaal rendement uit de vloerverwarming en werkt geluidsisolerend. Daarnaast is een gelijmde PVC-vloer vaak egaler dan een zwevende. Houd er wel rekening mee dat een gelijmde PVC-vloer het best door een professional geplaatst kan worden. Onze mannen besteden hier graag tijd en aandacht aan!

Wat doe ik met de ondervloer?

Eventuele oneffenheden in je ondervloer kunnen zichtbaar worden door een PVC-vloer, met name wanneer je voor de gelijmde variant kiest. Laat je ondervloer daarom egaliseren! Dit is vele malen makkelijker dan oneffenheden achteraf te verwijderen.

PVC en weekmakers

Een PVC-vloer is van nature een soepele vloer. Deze eigenschap krijgt de vloer door weekmakers die in het PVC verwerkt zijn. Weekmakers van het type Ftalaat staan onder druk, met name door de negatieve effecten die het heeft op het milieu en onze gezondheid. De Therdex PVC-vloeren die bij ons verkocht worden, zijn allemaal voorzien van het ECO+ keurmerk. Dit houdt in dat de vloeren zijn voorzien van bio-weekmakers die onschadelijk zijn voor milieu en gezondheid. Ook onze NL Label PVC-vloeren voldoen aan de strengste normen, je bent er dus zeker van dat je een gezonde vloer in huis haalt!

Benieuwd of een PVC-vloer echt jouw ideale vloer is? Dan ben je van harte welkom bij ons in de woonwinkel. Wij zijn expert op het gebied van vloeren, van het uitkiezen tot het leggen. Maak een afspraak!