Proef de sfeer vanonze 5 woonstijlen metNL Label!

Wat is uw favoriete woonstijl? Een belangrijke vraag als het om de inrichting van uw huis gaat. Maar ook een lastige. Als het om woonstijlen gaat, is er namelijk ontzettend veel te kiezen. Wij onderscheiden 5 woonstijlen: Basic & Puur, Modern & Design, Industrieel & Vintage, Stijlvol & Klassiek en Lifestyle & Landelijk. Hieronder vindt u de nieuwe NL Label collectie vertaald naar onze vijf woonstijlen. Ontdek welk woontype u bent!

Basic & Puur

Deze woonstijl kenmerkt zich door een mix van liefde voor natuurlijke materialen en lichte kleuren. Denk hierbij aan onbehandeld hout, beton, rotan, wol en linnen. Wit- en natureltinten hebben de overhand in een Basic & Puur interieur, aangevuld met accenten van grijs en zwart. Eenvoud, no-nonsense en rust voeren de boventoon. Drukke dessins en primaire kleuren zult u hier niet snel aantreffen.

Modern & Design

Strakke lijnen, minimalistische details en geometrische prints zoals het cirkelmotief in de gordijnen zijn typerend voor een Modern & Design interieur. Hoogglans accenten, modulekasten en elementen zoals grote metalen letters geven de ruimte karakter. Denk aan materialen als glas, draadstaal, beton, leer, kunststof en RVS. Ook een trendy bijzettafel van opengewerkt draadstaal in grafisch zwart mag uiteraard niet ontbreken.

Industrieel & Vintage

Stoer en functioneel vormen de basis voor een Industrieel & Vintage interieur. Kleur en accessoires spelen een ondergeschikte rol. Kleuren die gebruikt worden zijn zwart-, wit-, en grijstinten in combinatie met materialen zoals metaal, steen en beton. Denk ook aan een betonlook vloer, schuifdeur, grafische elementen, oude fabriekslampen, stalen raamkozijnen, stellingkasten en trolleys, gebruik van steigerbuizen en een muur van beton of baksteen. Style het geheel af met een paar planten zoals een cactus of vrouwentong.

Stijlvol & Klassiek

Deze woonstijl kenmerkt zich door luxe en elegantie. Zag u vroeger vaak bordeauxrood en dieppaars, tegenwoordig is het okergeel dat de boventoon voert, aangevuld met een kleurpalet van zwart, grijs en bruin. Er is altijd ruimte voor een vleugje zilver of goud. Denk aan robuuste of juist ranke meubels, behaaglijke plaids en kussens met prints zoals grote bloemen of ornamenten. Materialen die in dit interieur passen: hout, aardewerk, metaal en luxe stoffen als fluweel en leer. Een gecapitonneerde bank of stoel en kunst aan de muur mogen zeker niet ontbreken!

Lifestyle & Landelijk

Deze woonstijl is comfortabel, leefbaar en gezellig. Het kleurenpalet bestaat in de basis uit wit- en zandtinten, gecombineerd met vergrijsde groenen, zachtgrijs en celadon. Denkt u aan rustieke meubels, behaaglijke wollen plaids, shutters en een tapijt als sfeermaker. In deze woonstijl wordt veel gebruik gemaakt van hout en steen, maar ook van mooie effen stoffen in natuurlijke tinten en materialen zoals wol, linnen en katoen met een grove structuur.

Meer wooninspiratie? Bekijk het restyle magazine online of kom langs in de winkel en haal een eigen exemplaar bij een Binnenhuisadviseur bij u in de buurt.