Moodboard vande maandmei

Het is weer tijd voor het maandelijkse moodboard in samenwerking met Kobe! Geïnspireerd door de voldoening van de lenteschoonmaak en het genot van een net huis. Een simpele look met zachte schaduwen van pastel roze gecombineerd met veelzijdige grijze tinten.

Geïnspireerd door de lenteschoonmaak

Nu de lente in het land is en de zomer niet meer ver weg is, hebben we onze winterjassen, sjaals en mutsen al lang weer weggelegd. Niet alleen onze kledingkasten, maar ook onze huizen krijgen een lenteschoonmaak. Tuinen worden weer opgefrist en de tuinmeubels kunnen weer naar buiten. Het is nu ook de perfecte timing om onze huizen op te ruimen, zodat het weer een fris en fijn gevoel uitstraalt. Lentebloesems in verschillende kleuren sieren de tuinen en straten om ons heen. Uit deze tijd van het jaar haal je nieuwe energie en positiviteit.

Deze look van de maand is geïnspireerd door de ‘kriebels’ van de lenteschoonmaak. Het verfrissen van je huis om dat heerlijke lentegevoel in huis te brengen. Daarnaast zorgt de schoonmaak voor meer ruimte en voldoening.

Kleurenpalet

Voor deze rustgevende look hebben we ons laten inspireren door de kleurencombinatie van grijs en roze. Grijs zorgt voor kalmte wanneer je zachtere tinten gebruikt. Roze zorgt voor een gevoel van zachtheid en romantiek en brengt het aangename, frisse gevoel van de lentebloesems in je kamer. Intense roze tinten kunnen fel overkomen, terwijl de zachtere tinten voor een kalme en minimalistische sfeer zorgen.

Voor deze look hebben we gekozen voor een matte combinatie van grijs met zachte, roze pasteltinten. De combinatie van deze twee kleuren in je interieur zorgt voor een nette, rustgevende look. Grijs is een kleur die we in verschillende interieurs zien en het blijft een makkelijke veelzijdige basis om te combineren met andere kleuren. De roze kleurtinten zorgen voor een frisse, kleurige sfeer tegenover de grijze en zwarte kleuren in de kamer. De kleurovergang van de kleurtinten op de muur voegen een chique gevoel toe aan het geheel.

Styling tips:

  • Heb je al banken of stoelen in grijze tinten? Neem dan gordijnen in lichte tinten van pastel roze. Gebruik deze kleuren ook in donkerdere tinten en laat ze terugkomen in de kussens, voetbankjes of in andere accessoires om meer dimensie in de kamer te creëren.
  • Gebruik lichtere stoffen zoals linnen en katoen om de luchtige en frisse look intact te houden. Kobe’s linnen stof ‘Levanto’ of de katoenen ‘Bacarole’ hebben mooie kleurnuances in het grijs en roze en zijn een prachtige aanvulling om je ramen mee te decoreren.
  • Hier en daar kan je wat roze kleurtinten toevoegen om het kleurthema te benadrukken. De balans tussen de lichte tinten van het kleurenpalet en de intensiteit van het roze geeft een leuk accent aan het geheel. Zorg voor een goede balans hierin, laat de intensiteit van het roze de combinatie niet verstoren.
  • Het gebruik van lichtgrijs op de muren gecombineerd met verschillende donkere grijstinten in gordijnen of in meubelstoffen met hier en daar wat roze accenten, zorgen voor een mooie rustgevende uitstraling van je woonkamer of slaapkamer.
  • Metalen accenten in je accessoires voegen glamour en elegantie toe aan je interieur. Koper gekleurde metalen laat het roze in je kamer eruit springen en voegt wat glans toe aan het kleurenpalet. Kies je voor antraciet in je gebruikte metalen dan krijg je meer een industriële chique look.

Meer inspiratie opdoen? Dat kan met onze inspiratie app: maak een moodboard naar jouw smaak! Neem je deze mee naar onze winkel dan helpen wij je verder met persoonlijk advies.


Volg ons ook op Pinterest voor wooninspiratie!