Moodboard van de maandjuni: Zomers met dekleuren terra en peach

Het moodboard van juni is geïnspireerd op dekleurentrend: terracotta en peach. De kleuren variëren van een zachte ‘perzikkleur’ tot verschillende aardetinten. Dit zomerse kleurenpalet straalt warmte uit en geeft een glans aan je interieur.

Kleurenpalet van dit moodboard

Het kleurenpalet bevat de warme ‘terra-tinten’ en de lichtere ‘peach-tinten’. Deze kleuren worden gecombineerd met de koelere tint lichtblauw, de kleur van een zomerse lucht. Het contrast tussen deze warme en koele kleuren brengt je interieur in balans.

Met deze stylingtips haal je de zomerse look in huis

Breng balans in dit warme kleurenpalet door wat koelere tinten toe te voegen zoals lichtblauw, wit en grijs.

Kies bij deze look voor mooi vormgeven (design)items in de kleuren van het kleurenpalet. Zo hou je het geheel fris.

Om nog meer contrast en levendigheid in je interieur te brengen kun je weelderige groene planten toevoegen. Dit zorgt direct voor een tropische, zomerse sfeer. Zet de planten op een plantenstandaard of in een mooie, strakke zwarte pot.

Gaat het schilderen van je muur in een van de trendkleuren je te ver? Je kunt de terra-tinten ook in kleine details toevoegen: denk aan vazen, beeldjes, plaids, kussens of misschien wel een mooi vloerkleed.

Ga je voor gordijnen? Combineer dan textuurstoffen met frisse linnens om een balans te creëren. Stoffen met een linnen ‘look & feel’, zoals de Levanto, Larino en Mandrage van Kobe hebben veel tinten die goed aansluiten bij dit kleurenpalet.

De terra en peach-tinten zijn mooi in combinatie met natuurlijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan accessoires in hout, rotan of met een betonlook.

Houd de basiselementen van de ruimte rustig om een mooie balans te creëren. Een lichte houten vloer in eiken of white-wash combineert perfect.

Door bij deze look zwarte accenten toe te voegen, geef je een eigentijdse en stoere twist aan het geheel.

Meer inspiratie opdoen vanaf de bank? Maak een moodboard met onze inspiratie-app. Wil je liever persoonlijk stylingadvies? Maak dan een afspraak in de winkel!