Moodboard van de maandjuni: Kleurrijk en speelsmet de Memphis-trend

Kleurrijk, geometrisch en kracht. In het moodboard van juli staat een oude trend in een nieuw jasje centraal, namelijk de Memphis-trend. De trend uit de jaren ‘80 maakte een comeback en was ook één van de hoogtepunten tijdens de ‘Milan Design Week 2018’. Deze moderne stijl heeft een grafisch karakter en wordt gevormd door sterke symmetrische lijnen. We inspireren je graag!

Kleurenpalet van dit moodboard

Het kleurenpalet bestaat uit heldere, felle kleuren gecombineerd met zachtere pasteltinten. De belangrijkste kleuren in deze look zijn levendige tinten als roze, blauw en geel. De grafische details en de gebalanceerde neutrale tinten zijn zwart en grijs.

Wat is de Memphis stijl?

De Memphis stijl ontleent zijn naam aan de Memphis group, een Italiaanse designbeweging afkomstig uit Milaan en geleid door architect Ettore Sottsass. Het was een reactie op de strakke, gladde en zwarte ontwerpen uit de jaren ’70. Hun ontwerpen waren geïnspireerd op Art-Deco, Bauhaus, Pop-Art en elektronische beeldspraak, wat kleurige en karakteristieke ontwerpen tot gevolg had. De naam Memphis is afkomstig van een lied van Bob Dylan met de tekst: ‘Stuck inside of the mobile with the Memphis blues again.’

Met deze stylingtips haal je de Memphis look in huis

Omdat de Memphis stijl behoorlijk ‘over the top’ is kun je ‘m goed toepassen in kleine meubels, interieuraccessoires en servies. Door een speelse touch toe te voegen met Memphis geïnspireerde accessoires, creëer je onmiddellijk een kleur- en stijlboost in je interieur.

Wil je het interieur van de woonkamer soberder houden? Kies er dan voor om een kleinere ruimte in je woning in te richten in deze stijl. Bijvoorbeeld de hal, het toilet of een deel van de keuken.

Je kunt je woonkamer opfleuren door kleuren toe te voegen die geïnspireerd zijn vanuit de Memphis stijl. Pas de kleuren en patronen toe in kleinere objecten zoals op een fauteuil of kussen.

Gebruik kleuren die een dynamisch en grillig gevoel geven. Meng gewaagde primaire kleuren met zachte pasteltinten en patronen. Zwart blijft een belangrijk onderdeel van dit kleurenpalet om de strakke en geometrische vormen toe te voegen aan het geheel.

Andere kleuren zoals rood, groen en heldere oranje tinten zijn ook populaire Memphis tinten. De nieuwe versie van deze trend bevat meer pasteltinten in het kleurenpalet.

Meer inspiratie opdoen vanaf de bank? Maak een moodboard met onze inspiratie-app. Wil je liever persoonlijk stylingadvies? Maak dan een afspraak in de winkel!