Moodboard van de maandoktober: Geïnspireerd door dekleuren van de herfst

Hoewel het buiten nog niet áltijd als herfst voelt veranderen de bladeren aan de bomen wél van kleur. Voor het moodboard van de maand oktober lieten we ons inspireren door de kleurenovergang in de natuur en de kleuren die de herfst met zich meebrengt.

Kleurenpalet van dit moodboard

In deze, op de herfst geïnspireerde look, maken we gebruik van stoffen in warme tinten, en van verschillende texturen in de vorm van accessoires. De gekozen kleuren zijn warme herfstkleuren aangevuld met tinten geïnspireerd door de magie van de herfst. Gebruikte kleuren zoals het mosgroen, bordeaux en okergeel worden gecombineerd met een roestige rode kleur en het zacht roze, om zo een mooi geheel te krijgen.

Met deze stylingtips haal je herfstlook in huis

  • Mix en match de volle kleuren van de herfst met zachtere nude- en natureltinten voor een verrassend maar gebalanceerd effect.
  • Durf te experimenteren met prints, wees niet bang om verschillende prints door elkaar te gebruiken.
  • Balans is belangrijk! Veel kleuren met elkaar combineren is mooi, maar zorg wel voor de juiste verhoudingen, kies bijvoorbeeld 3 hoofdkleuren. Vanuit daar bouw je je kleurenpalet uit ,met bijpassende tinten vanuit je hoofdpalet bijvoorbeeld.
  • Breng de herfst binnen: verander je kussens eens in die prachtige volle herfstkleuren. Je zult zien dat je huis door deze kleine verandering meteen een stuk warmer oogt. Voeg daar nog wat heerlijk zachte plaids en poefjes aan toe en je huis is klaar voor de herfst!

Meer inspiratie opdoen vanaf de bank? Maak een moodboard met onze inspiratie-app. Wil je liever persoonlijk stylingadvies? Maak dan een afspraak in de winkel!