Kleur van hetjaar 2017: DenimDrift

Bent u net als wij ook zo benieuwd naar welke kleuren we volgend jaar in het interieur gaan zien? Als aftrap van de Oktober Woonmaand maakte Flexa de Kleur van het Jaar 2017 bekend: Denim Drift. Deze tijdloze en veelzijdige grijsblauw sluit aan bij talloze interieurstijlen. Het is een fijne tint die makkelijk combineert met andere blauwtinten, maar ook met bijvoorbeeld okergoud of zachtroze. Laat u inspireren en ontdek hoe u deze kleur blauw thuis kunt toepassen.

Een nieuwe kijk op het leven

De ColourFutures is een jaarlijks terugkerend wereldwijd onderzoek uitgevoerd door AkzoNobel (moederbedrijf van Flexa) over trends en gaat dieper in op de voornaamste kleurtrends voor het komende jaar en voorspelt de Kleur van het Jaar. Het thema van 2017 is ‘Life in a new light’, een andere manier van leven. Het draait om het vieren van de simpele dingen die het leven de moeite waard maken. Pure en authentieke ervaringen worden steeds belangrijker en daardoor gaan we de heel gewone, alledaagse dingen van het leven ook weer met een frisse blik bekijken. Heleen van Gent, dé kleurexpert van Flexa omschrijft het als volgt: “Omdat de wereld om je heen constant verandert, zie je de ‘gewone’ dingen in het leven, zoals familie, vrienden en werk, met andere ogen. Daarnaast is het terugkeren naar de natuur en het pure genot van ervaren nu veel belangrijker."

Blauw, maar dan anders

Als aanvulling op de Kleur van het Jaar is er een palet ontwikkeld dat een ‘familie’ van Denim Drift is, een spectrum aan blauwtinten in verschillende kleurtonen. Dat maakt een nieuwe manier van kleur combineren mogelijk. Blauw, toegepast in verschillende verhoudingen en een variatie van lichte en donkere tinten, kan de sfeer in een kamer totaal veranderen. Door Denim Drift te combineren met een paar lichte varianten wordt het resultaat fris en luchtig; in een donkere versie zorgt het voor een dramatische sfeer. Er zijn dus talloze manieren om de denimkleur toe te passen.

Blauw in uw interieur

Bent u fan van Denim Drift? Onze stylisten kijken graag met u mee hoe deze kleur mooi is toe te passen bij u in huis. Kom eens langs in de winkel of maak een afspraak voor gratis interieuradvies.

Credits beelden: www.flexa.nl