Kies voormilieuvriendelijk Marmoleum!

Al eerder plaatsten we een blog over een natuurlijke sfeer in huis door bijvoorbeeld het gebruik van bepaalde kleuren en materialen. Hier willen we graag op voortborduren door een vloersoort uit te lichten die perfect in dit straatje past: Marmoleum.

Natuurlijk Marmoleum

Marmoleum is eigenlijk linoleum en het wordt geproduceerd door de Nederlandse fabrikant Forbo. Deze vloersoort heeft haar populariteit te danken aan de natuurlijke grondstoffen die worden gebruikt voor de productie. Denk hierbij aan kalksteen, hars en jute. De natuurlijke grondstoffen worden allemaal op milieuvriendelijke wijze verwerkt tot een marmoleum vloer, de vloer is dus ook biologisch afbreekbaar.

Krachtige eigenschappen

Maar dit is niet alles! Marmoleum is geschikt voor vloerverwarming en is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Je kunt de vloer helemaal laten aanpassen naar jouw wensen, bijvoorbeeld door te combineren met patronen en kleuren. De kracht van deze vloer is ook de lange levensduur, dit is te danken aan het gebruik van natuurlijke materialen. De vloer kan veel hebben, dus je kunt gerust eens een feestje geven om de vloer te showen.

De voordelen van Marmoleum

Als je voor Marmoleum kiest in huis kies je niet alleen voor een vloer die klasse en stijl uitstraalt, je kiest ook voor een vloer met een veelzijdigheid aan eigenschappen. We zetten een aantal van de voordelen nog even op een rijtje:

  • Marmoleum biedt dankzij de natuurlijke grondstoffen een duurzaam alternatief op designer varianten.
  • Marmoleum Modular is voorzien van de Topshield2 techniek, dat is een twee-laagse coating op acryl- en waterbasis. Dit beschermt de vloer tegen krassen en vlekken. Ook kun je de vloer heel gemakkelijk schoonmaken waardoor deze er weer helemaal strak bij ligt.
  • De vormen worden apart van elkaar uitgesneden om een perfecte pasvorm te garanderen. Je ziet dus helemaal niets van de naadjes, omdat ze perfect in elkaar passen.

Kortom: Marmoleum is de vloersoort die je zoekt als je graag een natuurlijke, strakke look wenst in het huishouden waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat.

Meer wooninspiratie? Volg ons op Pinterest.