Interieurtrend:bamboe

Tot tien jaar geleden zagen we bamboe alleen in de tuin, maar sinds kort is de grassoort in interieurs aan een opmars bezig. We zien bamboe onder meer terug in krukken, poefjes, lampen, (tuin)banken, manden en stoelen. Wat maakt bamboe zo’n aantrekkelijk materiaal om te gebruiken? Lees snel verder!

Onderstaande beelden komen uit de behangcollectie Blend van Eijffinger.

Wat is bamboe?

Bamboe is een verzamelnaam voor ruim 1500 grassoorten, die allemaal specifieke eigenschappen hebben. De verwerking is ecologisch, het oogsten is goedkoop en bamboe groeit gemiddeld 13 centimeter per dag. Geen wonder dat de grassoort steeds meer als duurzaam alternatief wordt gezien voor tropisch hardhout. Bamboe heeft veel goede eigenschappen: het is licht, flexibel, beresterk en rot niet. Als bamboe wordt gedroogd krijgt het de kenmerkende lichtbruine tint, die we terugzien in meubels en accessoires.

Het effect van bamboe in een interieur

Bamboe staat mooi in een basic en puur interieur, maar komt ook prachtig tot z’n recht in een interieur met landelijke en moderne elementen. Ook een industrieel interieur met Scandinavische invloeden kan best wat bamboe gebruiken. Als u bamboe combineert met palmen, cactussen, varens en bananenplanten krijgt uw interieur een botanische sfeer. Doordat bamboe uit tropische gebieden komt, geeft het een exotische uitstraling aan het interieur. Combineer met felle kleuren voor een Ibiza look of juist met rustig wit en pastellen voor een moderne uitstraling. Zoals u merkt, past bamboe in bijna elke woonstijl!

Combineer bamboe met natuurlijke materialen

Doordat bamboe een natuurproduct is, kunt u het goed combineren met andere natuurlijke materialen zoals hout, katoen, linnen, rotan, hennep en zeegras. Helemaal van deze tijd! Bamboe en andere natuurlijke materialen zorgen voor warmte en sfeer in een interieur. Bamboestengels worden regelmatig onderbroken door knopen waar nieuwe bladeren uitgroeien. Deze knopen blijven altijd te zien en dat geeft de stengels een stoere uitstraling.

Wat vindt u van bamboe?

Heeft u bamboe meubels en accessoires in uw interieur? Laat het ons hieronder zien door een foto te uploaden! Bent u op zoek naar een nieuwe vloer, raam- of wandbekleding die bij uw woonstijl past? Maak dan een afspraak met een van onze stylisten of loop eens binnen in de winkel. Graag tot ziens!