Inspiratie: woonstijl Modern& Design inhotel Zenden

Iedereen heeft een eigen smaak, zo ook als het gaat om woonstijlen. Maar hoe verwerk je die smaak in je interieur? Dat is een vraag waar wij ons dagelijks mee bezig houden, en jou graag mee helpen! Wij hanteren vijf woonstijlen: Basic & Puur, Modern & Design, Industrieel & Vintage, Stijlvol & Klassiek en Lifestyle & Landelijk. Ter inspiratie lichten we alle vijf de woonstijlen een keer voor je toe aan de hand van de inrichting van een hotel in Nederland. Vandaag is Hotel Zenden uit Maastricht aan de beurt, zij hanteren de woonstijl Modern & Design.

In de jaren ’60 zat in dit pand nog een zwemschool maar vandaag de dag kom je er niet alleen om te zwemmen maar ook om volledig tot rust te komen. Het hotel is eigendom van familie Zenden en ademt een en al ontspanning uit in een strak, modern jasje. Wij gingen in gesprek met Martijn van Zenden.

De oorsprong van de inrichting

Het hotel ademt een soort ascetische-zen-sfeer uit. Nagenoeg alles is wit en oogt minimalistisch. Het hotel heeft Japanse invloeden en de strakke, moderne sfeer is erg belangrijk geweest in het tot stand komen van de inrichting. De kamers hebben ook Japanse kamernummers (Ichi, Ni, San, etc.) maar focussen zich in alles op het ultiem tot rust komen.

Mensen komen in het hotel om te ontspannen en tot zichzelf te keren. Dan is het belangrijk dat dit in het design ook visueel terugkomt. Een transparante en lichte indeling werkt hieraan mee. Met deze gedachte heeft de architect een stijl ontwikkeld waarin veel wit terugkomt en waarin zo veel mogelijk functies uit het zicht zijn verwerkt.

De ervaring van gasten met het design

Gasten vinden de serene sfeer erg prettig en kunnen het minimalisme erg waarderen. Er zijn weinig plekken waar de basisprincipes zo duidelijk zijn doorgevoerd als in het Zenden hotel, en daar reageren gasten erg positief op.

De belangrijkste elementen die in het design terugkomen

De architect heeft gekozen voor witte wanden, witte gietvloeren en minimalistische details, dat zorgt voor een optimale verwerking van ons design. Daarnaast is er in een aantal kamers gekozen voor een zwevend, compact en multifunctioneel meubel waarin het sanitair en de douche zijn verwerkt. Het oogt hierdoor erg ruimtelijk en modern.

Waar is Martijn van Zenden het meest trots op?

“Een van de eyecatchers in het hotel is bijvoorbeeld de televisie die is ondergebracht in de spiegel aan de muur. Dit zorgt voor een verrassend element in de minimalistische inrichting. Het benadrukt het wegwerken van details maar geeft een meubel meerdere, verrassende eigenschappen mee.”

Is Modern & Design jouw woonstijl en ben je op zoek naar meer inspiratie? Wij helpen je graag bij het implementeren van de juiste elementen in jouw interieur. Of het nu gaat om vloer, wand, raam of meubels. Maak een afspraak of kom bij ons langs in de woonwinkel.