Inspiratie: woonstijlIndustrieel &Vintage

Iedereen heeft een eigen smaak, zo ook als het gaat om woonstijlen. Maar hoe verwerk je die smaak in je interieur? Dat is een vraag waar wij ons dagelijks mee bezig houden, en jou graag mee helpen! Wij hanteren vijf woonstijlen: Basic & Puur, Modern & Design, Industrieel & Vintage, Stijlvol & Klassiek en Lifestyle & Landelijk. Ter inspiratie lichten we alle vijf de woonstijlen een keer voor je toe aan de hand van de inrichting van een hotel in Nederland. Vandaag is als laatste Hotel De Sterrenberg uit Otterlo aan de beurt, dat volledig in de Industrieel & Vintage woonstijl is aangekleed.

Hotel De Sterrenberg

Midden op de Veluwe ligt Hotel De Sterrenberg dat recentelijk compleet geredesignd is. Het hotel is middelgroot waardoor het compleet en professioneel oogt, maar tegelijkertijd persoonlijk en gastvrij blijft. We vroegen eigenaar Hans Bom welke keuzes hij maakte om deze sfeer te creëren.


Hoe is de inrichting van het hotel tot stand gekomen?

“Samen met een binnenhuisarchitect hebben we de grote lijnen van de inrichting uitgezet. Deze architect heeft ons geholpen met de meubelkeuze, de juiste positie van de keuken en andere logistieke vraagstukken. Maar we hebben ook veel zelf gedaan!”

Welk design hadden jullie voor ogen met de inrichting?

“Het pand waar we in zitten is geen klassiek gebouw. Het was voor ons dan ook logisch om niet voor een klassieke inrichting te gaan. Maar, we kennen onze gasten inmiddels wel een beetje en we weten dat Nederlanders een warme en gezellige inrichting belangrijk vinden. Daarom was het voor ons belangrijk dat het modern moest zijn, maar ook gezellig met een goede knipoog naar onze omgeving.”

Waarom hebben jullie voor dit design gekozen?

“Het hotel ligt op de Hoge Veluwe, een typisch Nederlandse natuuromgeving waar men komt om te ontspannen. Dat moest ook terugkomen in het design. Hout, steen en natuurlijke materialen passen goed bij de omgeving, dat zie je in de inrichting terug. We hebben met een kunstenaar hertengeweien laten maken van sloophout. Een knipoog naar de omgeving op een moderne manier!”

Waar ben je het meest trots op in het design van het hotel?

“Ik ben erg tevreden over de indeling van het hotel, het is speels ingericht maar ook strak, het werkt heel goed. Het moderne hemelbed dat we hebben ontwikkeld vind ik heel gaaf. Daar hebben we in een combinatie van hout en beton een moderne variant ontwikkeld van een eigenlijk ouderwets concept. Daar ben ik erg trots op.”


Hulp nodig bij het verwerken van jouw favoriete woonstijl bij jou thuis? Daar zijn wij voor! Samen vinden we de stijl en de producten die het best passen bij jou. Kom langs in de woonwinkel of maak een afspraak. Meer inspiratie opdoen vanaf de bank kan natuurlijk ook met onze inspiratie app.