4 ideeënvoor dezolder

Slogan logo Dat is een goed idee!

Is jouw zolder ook een plek waar onuitgepakte verhuisdozen, oude spullen of andere overbodige zaken worden bewaard waar je nog geen afstand van kunt en wilt doen? Zonde, een zolder biedt veel mogelijkheden: van slaapkamer tot werkplek of ‘mancave’. We geven je in dit blog graag wat praktische informatie voor de inrichting van de zolderkamer.

Een extra slaapkamer op zolder

Krijgt de zolderkamer een bestemming als slaapkamer? Dan moet je goed nadenken over de indeling. Veel zolders hebben schuine wanden en weinig ramen. Het plaatsen van een dakkapel of een groot draai-kiepraam kan dan een oplossing zijn om meer licht en ruimte te creëren. Als raambekleding voor de ramen op zolder kun je bijvoorbeeld kiezen voor vouwgordijnen van een verduisterende stof. Deze raamdecoratie is niet alleen stijlvol, maar ook praktisch.

Gebruik de zolder als speelruimte

Een zolder is de ideale plek om een speelruimte te maken voor als je nog wat jongere kinderen hebt. Hiervoor heb je niet veel nodig. De basisingrediënten: een zachte vloer, bijvoorbeeld tapijt, fijn daglicht (dat je filtert met behulp van bijvoorbeeld horizontale jaloezieën) en opbergruimte voor het speelgoed. Ligt er op de zolder al een harde vloer? Dan is een zacht vloerkleed ook heel fijn. Met wat fijne grote vloerkussens erop wordt de zolder een plek waar ze lekker kunnen spelen. Saaie muren geef je in een handomdraai een nieuwe, frisse look met een behang met speelse print. Bijvoorbeeld uit de Eijffinger Mini Me collectie. Ook leuk: een bureautje in op de zolderkamer waar je kids aan kunnen kleuren en tekenen. En, voor veel speelplezier kun je er ook een schommel ophangen!

Maak van je zolder een rustplek

Wil je de zolderruimte graag wil gebruiken als hobby- of tv-kamer? Maak dan gebruik van de mogelijkheden om de hoogte van de ruimte te benadrukken. Bijvoorbeeld door een fijne hangstoel op te hangen waarin je weg kunt dromen met een goed boek. En benut in de hobbykamer de schuine wanden om extra opbergruimte te creëren voor je benodigdheden, maar je kunt er natuurlijk ook andere spullen in kwijt zoals boxen met winter-/zomerkleding etc. Om van de zolder een rustplek te maken kun je het best werken met lichte kleuren. Ligt de zolderkamer op het Zuiden? Kies dan voor zonwering waarmee je het binnenvallende licht én de warmte kunt tegenhouden, Duette® Shades bijvoorbeeld werken isolerend.


Gebruik de zolder als werkplek

Als je regelmatig thuis werkt, is het heel fijn om dit op een rustige plek te doen waar je niet continu gestoord wordt en waar je niet steeds alles op hoeft te ruimen. Een zolder kan een fijne plek zijn om een thuiskantoor van te maken, met als grootste voordeel het vele daglicht.

Ga je voor een industriële uitstraling? Of hou je het juist licht en rustig? Je kunt er ook aan denken om een kleurtje toe te voegen aan je thuiskantoor. Bijvoorbeeld groen, deze kleur heeft namelijk een positieve invloed op je concentratie. Eenvoudig kleur toevoegen kun je doen door te kiezen voor gekleurde gordijnen of een (op maat gemaakt) vloerkleed in een kleurtje.

Meer weten over vloeren of zonwering voor de zolder? Kom eens langs in onze winkel of maak hieronder alvast een afspraak.

ik help je graagbij het maken vande juiste keuze.

ik wil productadvies.

in de winkel of bij jou op de bank.

Maak een afspraak voor een ‘dat had ik zelf nooit kunnen bedenken’ interieuradvies. Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op om een afspraak te maken.


Wij gebruiken jouw informatie alleen om een afspraak te maken. Niet voor andere commerciële doeleinden. Je gegevens worden niet gedeeld met derden.