Houd insectenbuiten methorren

Het was deze winter een makkie voor muggen en andere insecten. Na de zachte winter zijn nog veel van deze vervelende beestjes in leven en zodra de lente zich laat zien zullen zij zich massaal gaan vermenigvuldigen. Hoe houden we ze buiten? Wij vertellen het je in deze blog.

Deurhorren

Graag de deur open als het mooi weer is? Heel begrijpelijk, zo geniet je optimaal van de frisse lucht. Een groot nadeel is dat er vaak niet alleen zuurstof binnenkomt, maar ook ongewenste binnendringers zoals insecten! Laat dit je niet tegenhouden om de deur toch open te gooien maar kies voor een andere oplossing, namelijk het plaatsen van een hor voor je raam of deur. Er is ongetwijfeld een type dat bij jou past, we lichten ze kort voor je toe.

Deurhorren

Hordeur: Een gewone hordeur is een veel voorkomende soort en draait net als je deur gewoon naar binnen of buiten wanneer je hem opent.

Magneethor: Dit is een van de nieuwste ontwikkelingen binnen de hordeuren. Met behulp van magneetstrips valt de hor weer netjes op zijn plek terug.

Lamellenhor: De lamellenhor bestaat uit meerdere lamellen die worden opgehangen aan de bovenkant van het kozijn. Ze blijven op zijn plaats door verzwaringselementen aan de onderkant van de lamellen. Deze lamellen zijn ideaal voor een huishouden met kinderen en/of huisdieren waar vaak in en uit gelopen wordt.

Rol- of plisséhor: Deze soort hor wordt open en dicht geschoven; de rolhor rolt op en de plisséhor vouwt op. De deur blijft in elke gewenste stand openstaan en is eenvoudig te bedienen. Voordeel is dat de ondergeleider slechts 3 mm hoog is waardoor de deur kind- en rolstoelvriendelijk blijft!

Raamhorren

Ook het raam hoeft niet dicht te blijven om insecten buiten te houden. Voor verschillende soorten ramen zijn verschillende soorten horren. Heb je een draai-kiepraam of een dakraam? Ook dan is er een hor die bij jou en je raam past.

Inzethor: Deze hor klem je tussen de onderkant en de bovenkant van het kozijn en is geschikt voor een raam dat naar binnen of buiten draait. Een voordeel is dat er geen boor en schroeven nodig zijn om hem te bevestigen.

Raamrolhor: Bij een rolhor rolt het gaas op in een cassette. Je rolt het moeiteloos op wanneer je de hor niet nodig hebt! Het best is als je een variant met veervertrager kiest zodat het gaas met beleid wordt opgerold.

Duo plisséhor: Een duo plissé hor verschilt op twee punten van een rolhor. Ten eerste is het zowel insectenwering als een verduisteringsgordijn en daarnaast rolt het gaas niet op maar vouwt het in elkaar. De duoplisséhor past voor vrijwel ieder dakraam.


Oneindig veel mogelijkheden om de ongewenste binnendringers buiten te houden dus. Heb je behoefte aan advies aan de hand van uw persoonlijke voorkeuren? Dat kan! Maak een afspraak met een van onze interieuradviseurs en wij helpen je om ongestoord te genieten van de frisse lucht in huis.

Op zoek naar meer inspiratie over horren? Volg ons op Pinterest