Hoe kiesje eenrolgordijn?

Wat is nu belangrijk om rekening mee te houden bij de aanschaf van rolgordijnen? Van de functie tot de stijl, wij nemen je mee door het aankoopproces om ervoor te zorgen dat je tot de aankoop komt waarmee jij helemaal tevreden bent!

De functie van het rolgordijn

Het eerste waarover je na moet denken is wat de functie van het rolgordijn wordt. Er zijn vier belangrijke doelen die het rolgordijn kan dienen, dit zijn namelijk:

  • Verduisterend, bijvoorbeeld omdat je in deze kamer wil slapen;
  • Zonwerend, voor ramen waar de zon op het heetst van de dag naar binnen schijnt;
  • Filterend, zorgt voor mooi sfeervol licht in de ruimte;
  • Privacy, tegen ongewenste pottenkijkers in elke ruimte van het huis.

Wist je dat er zelfs rolgordijnen voor draai-kiepramen verkrijgbaar zijn? Deze zijn aan de onderkant bevestigd met een klem. Kom bij ons langs voor alle mogelijkheden!

De stijl van het gordijn

Het tweede punt is de stijl van het rolgordijn. Rolgordijnen zijn een strakke manier van raamdecoratie, maar dat wil niet zeggen dat het niet voor een stijlvol geheel kan zorgen! Kies voor een licht transparante versie en combineer deze met dunne overgordijnen en creëer warmte. Ook kan je kiezen voor een rolgordijn met een print of kleur, dit maakt je raam tot een eye-catcher in de ruimte! Voor inspiratie maak je een moodboard in onze inspiratie-app. Voor optimaal advies neem je deze mee naar de winkel zodat wij jou en je interieur meteen leren kennen.

Op- of in de dag opgehangen

Als derde moet bepaald worden of het rolgordijn 'op de dag', of 'in de dag' opgehangen wordt. Op de dag betekent dat het rolgordijn tegen het kozijn of tegen de muur wordt geplaatst, in de dag betekent dat het rolgordijn tussen de muur of tegen het plafond wordt gemonteerd.

Rolgordijn opmeten

Tot slot moet het raam waarvoor het rolgordijn komt goed opgemeten worden. Bij 'in de dag' adviseren we je 0,3 centimeter van de breedte van het gordijn af te halen als speling, deze meet je door de ruimte tussen het raamkozijn of de muren te meten. Wanneer je gaat voor 'op de dag' adviseren we om 3,5 centimeter extra te reden voor de breedte van het rolgordijn voor eventuele overlapping.

Tip: Hou altijd rekening met eventuele deurklinken, dievenklauwen en de draairichting van het raam. Dit kan effect hebben op het rolgordijn!


Voor het vinden van het perfecte rolgordijn zijn wij jouw partner! Met onze uitgebreide collectie raamdecoratie en binnenzonwering vinden wij de oplossing voor jou. Voor het beste advies maak je een afspraak voor gratis en vrijblijvend advies bij jou thuis.