Het wordtweer tijdvoor binnenzonwering

De donkere tijd van het jaar zit er weer op en de dagen worden weer langer. Dit betekent ook dat de zon zich weer vaker zal laten zien! Binnenzonwering is een oplossing die zorgt voor goede zonwering, isolatie en daarnaast functioneert als raamdecoratie. Hét moment dus om binnenzonwering te kopen. Maar welke soort binnenzonwering past bij u en uw interieur?

Soorten binnenzonwering

Naast de praktische functies van binnenzonwering heeft het dus ook nog een decoratieve functie. Er zijn verschillende soorten raambekleding die kunnen dienen als zonwering, namelijk:

  • Jaloezieën
  • Lamellen
  • Rolgordijnen
  • Plisségordijnen
  • Vouwgordijnen
  • Shutters

Jaloezieën

Jaloezieën worden in vele huishoudens gebruikt, deze populariteit is te verklaren doordat deze vorm van binnenzonwering erg praktisch is. Door de lamellen kan de lichtval eenvoudig worden gedoseerd. Daarnaast zijn jaloezieën naar eigen wens samen te stellen doordat ze verkrijgbaar zijn in verschillende maten, materialen en kleuren.

Lamellen

Eigenlijk zijn lamellen verticale jaloezieën; lamellen die 180 graden gedraaid kunnen worden. Hierdoor kunt u ervoor zorgen dat al het licht wordt tegengehouden of juist doorgelaten en alles er tussenin. Lamellen zijn makkelijk in gebruik en geschikt voor grote raamoppervlakken. U kunt zelfs kiezen voor elektrische bediening.

Rolgordijnen

Rolgordijnen kunnen naast zonwerend, ook verduisterend zijn. Hierdoor worden rolgordijnen graag gebruikt in de slaapkamer. Ook zijn er speciale rolgordijnen die geschikt zijn voor vochtige ruimtes. Hierdoor, en omdat deze vorm van zonwering verkrijgbaar is in vrijwel elke kleur, kunnen ze door het hele huis worden gebruikt.

Plisségordijnen

Een minder bekende vorm van binnenzonwering is het plisségordijn. Plissé komt vanuit het Frans en betekent geplooid. Plisségordijnen zijn strak gevouwen gordijnen met een elegante uitstraling. Een nieuwe trend in de plisségordijnen is het Top/Down & Bottom/Up mechanisme dat ervoor zorgt dat u op elk willekeurig moment zelf kunt bepalen welk deel van het raam door het gordijn wordt bedekt.

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen vallen, in tegenstelling tot rolgordijnen, trapsgewijs naar beneden en geven een warme uitstraling aan uw interieur. De gordijnen bestaan uit banen van 10 tot 30 centimeter en vaak gemaakt van polyester of katoen. U kunt kiezen voor transparante, semi-transparante of verduisterende vouwgordijnen.

Shutters

Shutters kunnen zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant van uw raam worden geplaatst. Wanneer u kiest voor de variant aan de binnenkant van het raam kunnen de shutters zorgen voor een knusse sfeer in huis. Een voordeel aan shutters is dat ze niet helemaal gesloten hoeven worden om het zonlicht te weren. Zo blijft het toch licht in huis, maar zonder de vervelende zonnestralen.

Gratis interieuradvies

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden met binnenzonwering bij u thuis? Wij kijken graag met u mee en helpen met het maken van de juiste keuze. Wij adviseren u graag in de winkel of maak een afspraak voor gratis interieuradvies.

Meer wooninspiratie? Volg ons op Pinterest.