Flexibele lichtinval methet top-down bottom-upsysteem

Helemaal open, alleen de boven- of onderzijde open of ergens in het midden. Met het top-down bottom-up systeem voor Plissé Shades of Duette® Shades creëer je de perfecte balans tussen privacy en natuurlijke lichtinval. In dit blog vertellen we je graag meer over de mogelijkheden.

Hoe werkt het top-down bottom-up systeem?

Bij de meeste zonwering kun je alleen de onderkant of onderlat naar boven bewegen. Met een top-down bottom-up systeem kun je niet alleen de onderlat naar boven bewegen, maar óók de bovenlat naar onderen bewegen. Hierdoor kun de gordijnen in elke gewenste stand vastzetten. Je kunt het gordijn van boven naar onder dicht doen (top-down) of je trekt het van onder naar boven (bottom-up). Maar het is ook mogelijk het gordijn ergens in het midden van het raam te laten hangen.

Flexibele lichtinval

Raamdecoratie met het top-down bottom-up is ideaal om de lichtinval in de kamer te reguleren. Wanneer de zon op het raam schijnt hoef je niet het hele gordijn dicht te trekken. Stel het gordijn in op de juiste hoogte om de zon tegen te houden. Gebruik je het gordijn om inkijk te voorkomen? Trek dan het gordijn van onderen tot halverwege het raam. Zo kun je genieten van privacy, maar ook van daglicht in de kamer.

Voor (w)elke ruimte in huis?

Het top-down bottom-up systeem is beschikbaar voor Plissé Shades en Duette® Shades raambekleding. Beide soorten zijn geschikt voor elke ruimte in huis vanwege de keuze uit verschillende stoffen en bedieningssystemen.

Als je in de woonkamer overdag daglicht binnen wilt krijgen, maar het gordijn vanwege de privacy liever dicht houdt, is een transparante stof bijvoorbeeld heel geschikt. In de bad- of slaapkamer wil je liever een verduisterend gordijn, kies dan voor een verduisterende Duette® Shade.

Op maat gemaakt

Voor elke woonsituatie wordt de raambekleding op maat gemaakt en samengesteld. Ben je benieuwd? Kom dan langs in de winkel om je te laten adviseren en inspireren, of maak een afspraak, dan bespreken we wat voor jouw woonsituatie relevant is.