Voordelenvantapijt

Tapijt is heerlijk zacht aan de voeten en geeft een warme en knusse uitstraling aan een interieur. De zomer is de ideale periode om tapijt te laten leggen of om er over na te denken. Nu het goed en droog weer is, kunnen meubels gemakkelijk even in de tuin worden gezet. We kunnen uw meubels natuurlijk ook tijdelijk voor u opslaan. Onze stoffeerders zorgen ervoor dat u vaak binnen een dag al kunt genieten van uw nieuwe vloer. Dit zijn de redenen om voor tapijt te kiezen.

Tapijt is veelzijdig

Geen enkele andere vloer biedt zoveel mogelijkheden als tapijt. Het is er namelijk in oneindig veel kleuren, structuren en dessins. Daarnaast is het mogelijk om tapijt in elk patroon of combinatie te laten leggen. Waar harde vloeren zich meestal beperken tot houttinten, kunt u bij tapijt alle kanten op. De structuur van tapijt bepaalt in grote mate de uitstraling. Kiest u voor een strakke bouclé of juist voor een warrige hoogpool? Het is een verschil van dag en nacht. In de winkel kunnen we u het verschil laten zien en adviseren welke structuur het beste bij uw woonsituatie past.

Tapijt dempt het geluid en zorgt voor een goede akoestiek

Tapijt is een stille vloer, die het geluid dempt. Handig als u kinderen heeft, maar ook als u graag op hakken loopt! Tapijt weerkaatst het geluid niet, maar absorbeert het juist. Hoe dikker het tapijt, des te groter het effect van geluidsisolatie. Tapijt zorgt ook voor een goede akoestiek en voorkomt een vervelende galm.

Tapijt houdt stof vast en werkt warmte-isolerend

Tapijt is dé vloer voor een beter binnenklimaat. Deze vloer houdt namelijk stof vast. Neergedaald stof dwarrelt niet meer omhoog, ook niet als er over het tapijt wordt gelopen. De stofdeeltjes worden vastgehouden tot de volgende stofzuigbeurt. Een stofallergie is dus geen belemmering om te kiezen voor tapijt. Dat tapijt astma zou veroorzaken is een misvatting. Vele onderzoeken tonen aan dat er geen verband is tussen astma en tapijt. Het Duitse astmafonds heeft zelfs vastgesteld dat tapijt stof beter vasthoudt en de lucht boven tapijt schoner is. U ademt dus minder zwevend stof in. Tapijt werkt ook warmte-isolerend. Hiermee bespaart u energie (gemiddeld 4 tot 5%, in een strenge winter zelfs 10%!). Zo verdient dat mooie tapijt zichzelf een stukje terug.

Tapijt is comfortabel

Tapijt is een zachte vloer en dat zorgt voor een heerlijk comfortabel en luxe gevoel. Behoefte aan extra comfort? Leg dan tapijt op ondertapijt. Door ondertapijt wordt de vloer nog comfortabeler en zachter en wordt geluid beter gedempt. Daarnaast heeft een tapijt met ondertapijt het voordeel dat het extra geluidsisolerend werkt en langer mee gaat.

Tapijtstructuren

  • Bouclé of lussenpool: hierbij wordt het poolmateriaal gevormd door lussen die van gelijke of ongelijke hoogte zijn. In het laatste geval spreken we van een hoog/laag structuur.
  • Geschoren bouclé of tip-sheared: een lussenpooltapijt met een hoog/laag structuur waar bij de hoge lussen de top is afgesneden. Hierdoor ontstaat een afwisselend patroon van polen.
  • Moquette, gesneden pool of cut-pile: bij dit tapijt zijn alle poollussen in het poolmateriaal tijdens het weven of tuften doorgesneden.
  • Velours: in principe is een velours-tapijt een moquette tapijt met een lage poolhoogte en dicht op elkaar gezette polen. Het garen is gemaakt van fijn vezelmateriaal, waardoor het tapijtoppervlak gekenmerkt wordt door een fluwelig en glad oppervlak.
  • Frisé: bij een frisé-structuur zijn de polen eveneens doorgesneden, maar is het tapijtgaren overtwijnd. Getwijnd garen bestaat uit een aantal in elkaar gedraaide garens. In het pooloppervlak is, in tegenstelling tot de moquette-structuur, vrijwel iedere pool afzonderlijk van de andere pool te onderscheiden. Frisé-tapijt heeft een levendige structuur.
  • Saxony: Saxony is een frisé-tapijt, maar dan met langere polen. Het tapijt ziet er daardoor wat minder compact uit. Door de hoge polen heeft het een luxueuze uitstraling.
  • Shag of semi-shag: wanneer men de polen nog langer maakt en de pooldichtheid gering blijft, zullen polen omvallen. Het tapijtoppervlak dat als gevolg hiervan ontstaat wordt shag-structuur genoemd en heeft een warrig en speelse uitstraling. Afhankelijk van de poolhoogte spreekt men van shag of semi-shag. Shag-tapijt heeft langere polen dan semi-shag.

Duizelt het u al? In de winkel kunnen we u het verschil laten zien en adviseren welke structuur het beste bij uw woonsituatie past. We verkopen onder meer de merken Parade, Bonaparte, Desso, Van Besouw, Jabo en ons gunstig geprijsde NL Label. Ontdek alle mogelijkheden van tapijt, onze service en garanties in onze winkel of bij u thuis. Als u een afspraak maakt, nemen we graag alle tijd om u goed te adviseren.