De voordelen vanlaminaat op eenrijtje

Een bekende en populaire vloersoort is laminaat. En dat is niet voor niets! Maar wat zijn nu precies de voordelen van deze vloer ten opzichte van een vloer van bijvoorbeeld echt hout? Wij zetten ze voor je op een rijtje!

Prijs- kwaliteitverhouding van laminaat

Een belangrijke reden waarom veel mensen voor laminaat kiezen, is de uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Een laminaatvloer is aanzienlijk minder duur dan een parketvloer. Toch is laminaat zeer duurzaam en gaat het tot wel 25 jaar mee. De afgelopen jaren is het ontwerp van laminaat bovendien volop in ontwikkeling, wat ervoor zorgt dat de kwaliteit steeds verder is geoptimaliseerd. Denk bijvoorbeeld aan het dessin van de vloer, dat is niet meer van echt te onderscheiden! Om welk dessin het ook gaat.

Laminaat is slijtvast en onderhoudsvriendelijk

Laminaat is over het algemeen zeer slijtvast en krasbestendig dankzij de ijzersterke toplaag. Het schoonhouden en –maken van laminaat is vrij eenvoudig. Zolang je regelmatig stofzuigt, zorg je dat loszittend vuil wordt verwijderd en je voorkomt krassen. Omdat laminaatvloeren waterbestendig zijn, is het schoonmaken ervan eenvoudig, zolang je het goede middel hiervoor gebruikt. Voor advies nodigen wij je uit bij ons in de woonwinkel! Tip: gebruik nooit zeep, was of polish; dit laat een vettige laag op de vloer achter die vuil aan kan trekken.

Laminaat is kleurvast en vochtbestendig

Echt hout kan soms verkleuren na te veel blootstelling aan de zon. Met een laminaatvloer heb je dit probleem niet! Daarnaast is laminaat veel beter bestand tegen vocht dan houten vloeren. Er bestaan zelfs laminaatvloeren die speciaal voor vochtige ruimten bestemd zijn. Wil je een vloer die zelfs geschikt is voor gebruik in de badkamer? Dan raden we je aan om naar pvc-vloeren te kijken. Ook voor het gebruik van vloerverwarming is een pvc-vloer het meest geschikt.

Advies nodig? Maak een afspraak met een van onze interieuradviseurs.

Minimale geluidshinder

Een laminaatvloer zorgt voor minder geluidsoverlast dan een houten vloer. De ondervloer is daarbij van groot belang. De minste geluidshinder wordt ervaren wanneer de vloer niet zwevend wordt gelegd, maar juist als zelfklevende vloer direct op de ondervloer. Deze minimale geluidshinder is fijn wanneer de kinderen boven spelen, en fijn voor de onderburen.


Wij zijn expert op het gebied van vloeren! Kom bij ons langs in de woonwinkel, samen gaan we dan op zoek naar de beste oplossing voor jou.

Meer inspiratie op het gebied van vloeren vind je in onze inspiratie-app!