Combineer tweewoonstijlen inéén

Op onze blog vind je al meer over de verschillende woonstijlen waaruit gekozen kan worden voor je interieur. Dat klinkt helaas een stuk makkelijker dan het is. Het kan zo zijn dat je partner een andere smaak heeft of dat je niet goed kunt kiezen. Wij helpen je graag om van verschillende stijlen, één stijl te maken in 4 stappen!

Maak een moodboard

Er zijn vele tools om een moodboard mee te maken. Door op zoek te gaan naar inspiratie kom je erachter wat er allemaal mogelijk is en wat bij je past. Met de verzamelde beelden kunnen wij je verder helpen met persoonlijk advies. Ga (samen met je partner) aan de slag met tijdschriften en een schaar, maak een inspiratiebord aan op Pinterest of gebruik onze moodboard-app!

Zoek overeenkomsten

Bij het maken van een moodboard worden verschillen tussen woonstijlen duidelijk, maar probeer ook overeenkomsten te vinden! Kleuren, materialen of vormen zijn hiervoor geschikte elementen. Neem even afstand en kijk goed naar je moodboard, misschien valt jullie ineens op dat er in veel afbeeldingen grijs voorkomt. Dan wordt dat de basiskleur van jullie interieur.

Meet in the middle

Wanneer je het niet eens bent met je partner over de woonstijl dan zijn compromissen onvermijdelijk. Ga jij het liefst voor zachte kleuren en vormen en je partner juist voor ruig? Leg je er dan beiden bij neer dat dit niet zal gebeuren. Met kleuren op de muur is het sluiten van een compromis niet zo moeilijk, als het licht tegenover donker is dan wordt het een kleur in het midden. Wanneer jullie voor twee verschillende woonstijlen zijn gevallen, haal dan uit beide stijlen details die jullie allebei mooi vinden. Zo moet het ook met de meubels en accessoires goedkomen.

Ga naar buiten

Laat je inspireren door interieurs in woonwinkels. Dit is dé plek om meubels en accessoires te vinden die jij en je partner beiden leuk vinden en om te vergelijken wat goed samengaat. Een ander voordeel is dat hier de mogelijkheid is om al je vragen te stellen aan adviseurs. Behoefte aan meer advies? Maak dan hier een afspraak voor persoonlijk interieuradvies.

Volg ons op Pinterest voor nog meer wooninspiratie!