Donkerblauw, lichtblauw, denim blauw, babyblauw, Delfts blauw… en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Het ene blauw, is het andere niet. De kleur is er in vele gedaantes van koel en fris tot warm en sfeervol. Blauw is anno 2016 een populaire kleur en zien we veel terug in de woonbladen. Blauw is overal in huis toe te passen en is over het algemeen geliefd bij mannen en vrouwen.

Blauw omarmt

Blauw is de kleur van verkoeling en geeft rust, maar het kan ook heel warm zijn en een geborgen gevoel geven. Het is een geschikte kleur voor zowel de woonkamer, badkamer als een slaapkamer. In een slaapkamer kunt u de wand achter uw bed donkerblauw verven. Het blauw omarmt u als het ware en zorgt voor een knus gevoel. Precies de sfeer die u wilt creëren in een slaapkamer! In een woonkamer komt donkerblauw ook goed tot z’n recht, bijvoorbeeld op een wand achter de bank. Het beste kunt u een donkerblauw achter u aanbrengen, zodat u naar het licht kijkt. Woont u groot en wilt u uw huis juist wat knusser maken, dan kunt u blauw op meerdere wanden toepassen.

Ton-sur-ton

Een donkere of denim blauw combineert mooi met mintgroen, okergeel, hout, natureltinten, maar ook pastellen zoals zachtgeel en roze. Vooral die laatste kleur doet het goed bij donkerblauw. Het diepe blauw is een zware kleur en door wat roze toe te voegen aan dit kleurenpalet zwakt u het blauw iets af. Kobalt blauw doet het goed om een chique en klassiek interieur te creëren, terwijl turquoise of mint blauw meer passen bij een meer moderne stijl. Verschillende tinten blauw kunt u heel goed met elkaar combineren. Zo ontstaat er een ton-sur-ton effect. Hierdoor ontstaat eenheid en rust in uw interieur en brengt u tegelijkertijd een speelse twist aan.

Degradé effect

Luxaflex® heeft sinds kort een nieuw product in de collectie opgenomen. Het merk speelt met Transit in op de interieurtrend degradé, dat zich kenmerkt door de in elkaar overlopende kleuren. Het is een echte eyecatcher in huis. Raamdecoratie is een dankbaar product voor deze trend, omdat het daglicht door de shades, voiles en blinds heen schijnt en continue verandert. Elk uur van de dag is de lichtbeleving anders en heeft u een andere kleur in huis. Wat vindt u van dit rolgordijn?

Subtiel blauw

Gaat u liever voor wat subtieler blauw? Dat kan natuurlijk ook. Hang bijvoorbeeld op een wand Delfts blauwe borden of tegelwerk bij elkaar. Hang de borden op verschillende hoogtes voor een speels effect. Of kies voor een blauwe bank in een verder rustig interieur of een blauw vloerkleed in de zithoek. Dit laatste zorgt ervoor dat uw zithoek duidelijk wordt afgebakend binnen een grotere ruimte en het zorgt voor warmte en sfeer.

Houdt u van blauw in uw interieur?

Hoe past u de kleur blauw toe in uw interieur? U kunt het ons hieronder laten weten! Of misschien is er wel een ander woononderwerp waar u graag meer over wilt lezen? Reageer en wie weet wijden we er binnenkort een blog aan. We vinden het heel erg leuk om van u te horen! Natuurlijk staan we ook in de winkel klaar om uw wensen te bespreken. Wij zijn dé specialist op het gebied van vloeren, wand- en raambekleding. We helpen bij het maken van de juiste keuzes, bieden 100% maatwerk zodat u echt krijgt wat u wilt en een zorgeloze service. U vindt bij ons alle bekende A-merken en een prachtig en scherp geprijsd huismerk, genaamd NL Label. Loop eens binnen in de winkel en laat u inspireren!