Alles wat jewilt weten overPVC

Slogan logo Dat is een goed idee!

Jouw binnenhuisadviseur is groot liefhebber van PVC! En dat is niet alleen om de prachtige dessins waarin je PVC op de vloer kunt plaatsen, maar dat heeft ook te maken met de vele positieve eigenschappen van PVC! Maar waar moet je allemaal over nadenken bij de aanschaf van een nieuwe PVC vloer? En wat voor vloer kies je eigenlijk? Wij zetten de belangrijkste onderdelen voor je op een rijtje!

PVC is sterk

Een PVC vloer is sterk! De vloer kan absoluut goed tegen een stootje en kan ook goed omgaan met bijvoorbeeld een kan water die omvalt. PVC is ook makkelijk in de onderhoud en is een perfecte warmte- en geluidsisolator!

Hoe laat je de vloer leggen?

PVC kan op twee manieren gelegd worden. Je kunt kiezen voor een zwevende en een gelijmde vloer. Laat je de vloer zwevend leggen, dan komt deze los op de ondervloer te liggen. Terwijl, als je de vloer lijmt, deze strak op de ondervloer wordt geplaatst.

Wil ik klik-PVC of gelijmd PVC?

We horen je nu denken…welke bevestigingsmethode is het beste? Dat hangt sterk af van jouw woonsituatie en de ruimte waarin het PVC komt te liggen! Maar het is ook relevant wat voor soort PVC je kiest en hoeveel geld je hier aan wil besteden. En als laatste maakt het ook uit of je vloerverwarming hebt of niet. Want gelijmd PVC werkt nu eenmaal beter met vloerverwarming dan klik PVC. Gelijmd PVC werkt ook geluidsisolerend, simpelweg omdat het rechtstreeks op de ondervloer wordt gelegd. Het contactgeluid is dus aanzienlijk minder! Klik PVC is gemakkelijk zelf te leggen terwijl gelijmd PVC weer beter door een professional kan worden geplaatst. Maar, bij jouw binnenhuisadviseur hebben we alle kennis in huis om je het werk uit handen te nemen!

Denk aan je ondervloer!

We horen nog regelmatig dat mensen oneffenheden zien in hun PVC vloer. Daar is vaak een simpele reden voor aan te wijzen: er is niet goed nagedacht over de ondervloer! Vooral bij PVC is een egale ondervloer van essentieel belang voor een langdurig plezier en een optimaal rendement van de vloer. Daarom is ons enige echte advies om je ondervloer te laten egaliseren. Hierdoor weet je zeker dat het PVC perfect komt te liggen.

PVC is veiliger dan je denkt!

De soepelheid van PVC heeft de vloer te danken aan de weekmakers. Maar, weekmakers zijn al langere tijd voer voor discussie. Met name weekmakers van het type Ftalaat staan onder druk. Gelukkig zijn de Therdex PVC vloeren van jouw binnenhuisadviseur allemaal voorzien van het zogenaamde ECO+ keurmerk. Alle vloeren zijn daarmee voorzien van bio-weekmakers die onschadelijk zijn voor het milieu en de gezondheid.

Benieuwd of een PVC-vloer echt jouw ideale vloer is? Kom dan vooral langs bij ons in de winkel! Maak een afspraak bij ons in de winkel of maak een moodboard met onze inspiratie app. Neem het moodboard mee naar de winkel, zo kunnen we nog gerichter voor jou aan de slag!