AllesoverNovilon

We begrijpen dat het je soms duizelt: Novilon, linoleum, marmoleum, vinyl of een pvc-vloer? De kenmerken van Novilon zijn niet voor iedereen bekend! In deze blogpost lichten we daarom de voordelen van deze vloer voor je toe. Zodat je voor eens en voor altijd weet waarom je voor Novilon zou kiezen!

Wat is Novilon precies?

Novilon is een merknaam van Forbo en is zowel als kamerbreed vinyl als in PVC-stroken of tegels te krijgen. Een aantal voordelen van deze kunststof vloeren zijn dat ze slijtvast zijn, makkelijk in onderhoud, licht verend, geluiddempend en geschikt voor vloerverwarming. Qua uitstraling zijn de vloeren niet van een echte houten of betonnen vloer te onderscheiden door hun matte en natuurlijke uiterlijk en ze gaan een stuk langer mee.

Stille vloer

Novilon wordt ook wel de stille vloer genoemd door de geluiddempende werking. Dit komt doordat het een verende vloer is. Geluid wordt in zulke mate geabsorbeerd dat onderburen geen last meer zullen hebben van loopgeluiden. Kinderen die boven spelen? Ook geen probleem, beneden zal je ze niet horen. Een geluiddempende ondervloer is niet nodig, de vloer vermindert contact- en omgevingsgeluid al aanzienlijk, ook al is het een dunne vloer. Een voordeel van een dunne vloer is dat hij warmte goed geleid en dus geschikt is voor vloerverwarming!

Tot 4 meter breed: weinig naden

Omdat Novilon verkrijgbaar is tot 4 meter breed, bevinden zich maar weinig naden in de ruimte. Een voordeel hiervan is dat de vloer makkelijk te leggen is, en dat er niet veel vuil tussen de naden kan gaan zitten. Dit is niet de enige reden waarom Novilon een onderhoudsarme vloer is. Vuil heeft nauwelijks vat op het oppervlak van de vloer. Daarnaast is het materiaal goed bestand tegen het knoeien van water of andere vloeistoffen. Zelfs zo goed dat de vloer geschikt is voor gebruik in de badkamer. Een ideale vloer dus voor een gezin met kinderen of huisdieren.

Vlakke ondergrond vereist

Voor het leggen van Novilon moet met een aantal zaken rekening gehouden worden. Zo moet de ondervloer vlak, droog, schoon en vrij van scheuren en stof zijn. De vloerbekleding kan direct op de ondervloer worden aangebracht. Vaak is het echter nodig deze eerst vlak te maken (egaliseren) en/of te isoleren. Het is aan te raden de ondervloer te laten beoordelen door een expert. Een geschikte ondervloer is van essentieel belang om tot een egaal eindresultaat te komen.


Wij zijn expert op het gebied van Novilon vloeren en helpen je graag bij het kiezen van de perfecte vloer voor jou en je interieur. Maak een afspraak voor persoonlijk en vrijblijvend interieuradvies bij jou thuis of bij ons in de winkel.