Geluiddemping in huis?

Jacobs Thuis & Interieur kan u helpen!

Veel klanten komen bij ons met dezelfde vraag: het galmt in ons huis, we kunnen niet rustig met elkaar praten en elke stap is te horen. Wat kunnen jullie hier aan doen? Ons antwoord is altijd: heel veel! Na een analyse bij u thuis krijgt u een geluidscomfortplan op maat, waarin we de 5 tips altijd meenemen!

tip 1

(Luister)rijk gemeubileerd

Stoffen meubels, forse planten en schilderijen: ze verminderen de weerkaatsing en dus de galm. 
Trouwens, een karpet op uw harde vloer natuurlijk óók!!

tip 2

Denk constructief

Al bij de bouw of inrichting van uw woning kunt u rekening houden met de hoeveelheid geluid die u acceptabel vindt en waarschijnlijk uw buren ook. Samen geluidsoverlast aanpakken is sowieso een goed idee. De aansluiting van tussenmuren, de wijze waarop leidingen zijn weggewerkt en geisoleerd, het type trap en de bekleding ervan en de keuze voor materialen voor de aankleding van vloeren, wanden en ramen. Roomdividers of haaks op de muur geplaatste boekenkasten delen een ruimte met lange, rechte wanden op in hoekjes en kleinere ruimtes, waardoor het geluid haast letterlijk binnen de perken blijft!


+ Lees meer

tip 3

Kies voor een goede ondervloer

Een goed gekozen ondervloer vermindert het contactgeluid aanzienlijk en maakt het verschil tussen een laminaatvloer waar u echt alles op hoort en één waarvan uzelf en uw buren geen last hebben. Voor appartementen en flats zijn vaste richtlijnen voor gebruik van harde vloeren en het aantal decibel wat geproduceerd mag en gereduceerd moet worden.

+ Lees meer

tip 4

Elke vloer zijn eigen akoestiekVinyl 
Een vloer van vinyl veert enigszins. Waardoor bijvoorbeeld uw voetstappen minder hard weerklinken dan op een houten vloer.

PVC-vloer 
Een PVC-vloer wordt rechtstreeks op de ondervloer gelegd of verlijmd wat in combinatie met het materiaal zelf zorgt voor demping van contactgeluid.

Tapijt 
Lekker languit naar uw favoriete artiest luisteren? Dat kan op tapijt. De voordelen zijn duidelijk: lekker zacht, lekker warm en geen nagalm! Bovendien zeer geschikt voor op de trap.

Vloerkleden 
Vloerkleden zijn ideaal op harde, vlakke vloeren, zoals op parket of laminaat, omdat ze uitstekend geluid absorberen. Zacht voor uw voeten en zacht voor uw oren dus.

Laminaat 
Met een geluiddempende ondervloer vermindert u het geluid op deze harde vlakke vloer.+ Lees meer

tip 5

Wat kunt u nu snel doen?

Kleed uw interieur aan met textiel.

Kamerbreed tapijt of een groot vloer- of wandkleed, vitrage, inbetween, overgordijnen, textiele binnenzonwering zoals de Luxaflex Duette, Plissé en Silhouette shades zijn allemaal voorbeelden waarmee u gegarandeerd geluidshinder drastisch reduceert. En voor elke woonstijl hebben wij passende producten, zodat u geen concessies hoeft te doen aan wat u mooi vindt. Sterker nog, wij durven de uitdaging aan dat de woonsfeer die u voor ogen hebt alleen maar wordt versterkt. Een aardige bijkomstigheid dus.

Zachte traptreden

Mooi, zo’n open trap waarvan de treden van tapijt zijn voorzien. In een sprekende kleur die zich ook boven op de vloer voortzet. Trappen zijn dankbare, maar niet altijd makkelijke objecten om te bekleden. Daar komt namelijk heel wat vakmanschap en traptechniek bij kijken. Maar het resultaat springt altijd in het oog en ligt een stuk beter in het gehoor.

Begin bij de basis

Laat ons een geluidscheck uitvoeren! We luisteren dan ter plekke met u mee en kijken of er betere ondervloeren zijn voor uw harde vloer, een andere indeling al hoorbaar betere resultaten oplevert en toepassing van textiele materialen hoorbaar betere resultaten oplevert.


+ Lees meer